AA
İSTANBUL (AA) – Her yıl 12 Ağustos’ta dünya genelinde kutlanan Milletlerarası Gençlik Günü, gençlerin dünyayı daha âlâ bir yer haline getirme eforlarına dikkati çekmek ve onların hak ettiği dayanağı almasını sağlamak için değerli bir fırsat olarak görülüyor.
Uluslararası Gençlik Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından gençlerin topluma katkılarını, karşılaştıkları zorlukları ve geleceklerini şekillendirmedeki rollerini vurgulamak hedefiyle 1999’da ilan edildi.
Sektör temsilcileri, Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusu, ekonomik olarak en değerli güçlerinden biri olarak gösteriyor. Gençlerin iktisada verdiği katkı, Türkiye’nin gelişmiş ekonomiler ortasına girme maksadı açısından da kritik bir öge olarak öne çıkıyor.
Konuya ait, AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Güllüoğlu, “Gençlerin en değerli manası, toplumun geleceği olmasıdır. Bu yüzden gençlik siyasetleri ve gençlere ayrılan her türlü gündem, toplumların geleceğini direkt olarak etkilemektedir. Ülkemiz, bilhassa Avrupa’ya göre genç nüfus oranı en yüksek ülkelerden birisi. Ancak bundan daha da kıymetlisi, millet olarak gençlerin bedelini bildiğimizde, gençlerin büyük muvaffakiyetler ortaya koyduğuna tanıklık etmemizdir.” diye konuştu.
Ülkenin genç nüfus oranındaki yüksekliğin, direkt olarak potansiyel manasına gelmediğini kaydeden Güllüoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Çünkü nüfus oranı nicelikle ilgiliyken, potansiyel nitelikle alakalı bir durumdur. Potansiyel şimdi ortaya çıkmamış fakat çıkması beklenen olan güçtür. Bu yüzden gençliğe verilen ilgi, oluşturulan farkındalık, geliştirilen imkanlar gerçek manada potansiyele dönüşecek, münasebetiyle ülkemiz için parlak bir istikbal oluşacaktır. Potansiyelin güce dönüşmesi için gençler tarafında farkındalık ve öz itimat çok değerli. Tarihte genç kumandan deyince akla gelen Fatih, gayesinin farkında ve isteğinde karalıydı. Bunun yanında ona sunulan imkanlar sonucunda tarihin en büyük zaferlerinden birisine ulaşmıştır.”
“Gençler vizyonları doğrultusunda yürekli adımlar atmaktan çekinmemeli”
MOSTAŞ Teknoloji Kurucu Ortağı Furkan Meral da Türkiye’deki genç nüfusun girişimcilik konusunda epeyce heyecan verici bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, gençlerin, teknolojiye olan ilgileri ve yenilikçi fikir yapıları sayesinde girişimcilik ekosisteminde etkin bir rol oynamaya istekli olduğunu söyledi.
Meral, devletin sunduğu çeşitli takviye programları ve hibe imkanlarının da gençlerin girişimcilik seyahatine çıkarken karşılaştıkları finansal manileri aşmalarına yardımcı olduğuna işaret ederek, “Bu sayede, gençler yalnızca fikir evresinde kalmayıp, bu fikirleri hayata geçirebilecekleri bir ortam buluyor. Bu genç nüfus, Türkiye’nin yenilikçi ve rekabetçi bir iktisat yaratma maksadında kritik bir rol oynuyor.” halinde konuştu.
Kendi mesleğinden bahsederek gençlere tavsiyelerde bulunan Meral, girişimciliğin yalnızca büyük fikirlerle değil, birebir vakitte bu fikirleri hayata geçirme kararlılığıyla da ilgili olduğunu lisana getirdi.
Meral, gençlerin, girişimciliğin, girişken olmak, işi sahiplenmek ve daima takip etmekle ilgili olduğu konusunda bilince sahip olması gerektiğini tabir etti.
Kendi girişimcilik seyahatinin aile şirketinde yöneticilik yaparken başladığını anlatan Meral, “Bu sürecin sonunda, yalnızca var olan yolu takip etmek yerine, kendimiz bir şeyler başarmak istedik. Zaferle değil, seferle mükellef olduğumuz inancıyla sivil havacılığı ve tarımı sentezleyip ziraî dronlar üreten MOSTAŞ Teknoloji’yi kurmaya karar verdik. Girişimcilik yolunda karşılaştığımız zorlukları aşmak için hakikat ortaklarla çalışmanın kıymetini gördük. MOSTAŞ Teknoloji’yi kurarken, farklı mühendislik alanlarında uzman iki ortağım ve pazarlama ile finans idaresini üstlenen öteki ortağım sayesinde, şirketimizin her kolunu daima olarak denetim edebildik. Bu çeşitlilik, işimizin her istikametini tesirli bir halde yönetmemize yardımcı oldu.” görüşlerini kaydetti.
Meral, gençlerin bir vizyon belirlemelerini ve bu vizyon doğrultusunda gözü pek adımlar atmaktan çekinmemelerini tavsiye ederek, bir girişimcinin, girişken ve azimli olması gerektiğini unutmadan, daima gelişime açık kalması gerektiğini söyledi.
Muhabir: Yunus Türk,Emirhan Yılmaz
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce