Limak'ın Kosova'daki rekor başarısı

19 Mart 2024 - 11:18

Limak’ın Kosova’daki rekor başarısı

Limak’ın Kosova’daki rekor başarısı
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2021 - 18:43

974 okuma
(Last Updated On: 23/07/2021)
İşletmesi Türk firması Limak tarafından yapılmakta olan Kosova’nın başkenti Priştine Adem Jashari Havalimanı bu yıl rekor kırdı.
Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı, Temmuz ayında elde ettiği 187 bin 921 yolcuyla hem pandemi dönemindeki hem de 2021 yılındaki en yüksek aylık yolcu sayısına ulaştı. Bu başarının arkasında Limak’ın titiz ve özverili çalışması bulunuyor.
 
Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı, Mayıs 2010 tarihinde özelleştirilmiş ve Yap-İşlet-Devret modeli altında 20 yıl süreli bir kontratla Limak Kosovo International Airport J.S.C. Konsorsiyumu tarafından devralınmıştı. 4 Nisan 2011’de başlayan proje, 23 Ekim 2013 tarihinde tamamlanmıştı.

Yeni terminal binası, 43 bin metrekare kapalı alanı ile operasyonların etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere en ileri teknoloji ile donatılmış gerekli tüm ekipmanları, etkileyici tasarımı ile Kosova’nın bağımsızlığını vurgulayan, tek bir çatı altında toplayacak bir yapı şeklinde tasarlandı.

Yeni terminal binası, 27 adet check-in bankosu ve 1 adet büyük bagaj check-in bankosu, 4 adet yolcu köprüsü, 8 adet yolcu kapısı, yaklaşık 1200 metrekare duty free alanı olmak üzere toplamda 2 bin 500 metrekarenin üzerinde ticari alan ile yalnız havacılık değil, yolcu konforu açısından da en üst seviyede ve Balkanlar’ın en etkileyici ticari konseptine sahip terminali olarak hizmet veriyor. Proje kapsamında bağlantı yolları ve 1750 araçlık açık otopark inşaatı da tamamlanmıştır. Açık park pozisyonları ile beraber 9 adet C tipi uçak da aynı anda park edilebiliyor.

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        YORUM YAP

        YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

        DÖVİZ KURU

        BIST100
        DOLAR
        EURO
        BITCOIN
        ÇEYREK ALTIN
        GRAM ALTIN