DOLAR 33,0721 0.07%
EURO 36,0925 -0.02%
ALTIN 2.622,160,05
BITCOIN 21367911.71397%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

2024-YKS sonuçları açıklandı
156 okunma

2024-YKS sonuçları açıklandı

ABONE OL
16/07/2024 22:20
2024-YKS sonuçları açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarına ait basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına 15 Temmuz’daki hain kalkışmayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin gösterdiği kahramanlık destanını hatırlatarak başlayan Ersoy, şehitlere rahmet, gazilere şükranlarını iletti.

YKS’nin tamamlanmasıyla birlikte başlayan heyecanlı bekleyişin birinci kademesinin bugün sona erdiğini, 3 milyondan fazla adayın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıkladıklarını bildiren Ersoy, adayların sonuçları ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden öğrenebileceklerini söyledi.

İstanbul’dan 5 aday birinci oldu

ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belirli olduğunu belirtti.

Büyük bir sabır ve çaba göstererek bu başarıyı elde eden adayları tebrik eden Ersoy, muvaffakiyetin tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı ve şunları kaydetti:

“Şampiyonlarımıza en büyük dayanağı veren, her an yanlarında olan anne ve babalarımıza, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve eğitim hayatı boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Adaylarımıza muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en hoş formda tamamlayacaklar, ‘Yeniden büyük Türkiye’ ve ‘Yeni bir dünya’ ülkü ve amacındaki ülkemize yararlı görevlerde misyon yapacaklar.”

Ersoy, dereceye giren adayları şu formda açıkladı:

“Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Seçkin Koleji Fen Lisesi-Mersin;

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz, eşit yük alanında Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, sayısal alanında Arda Taşdemir Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ, sözel alanında Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize;

Yabancı Lisan Testi (YDT) birincilerimiz Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul, Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul, Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul, İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul, Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara”

Sonucunu öğrenen adaylardan, çok yük oluşmaması için tekrar tekrar internet sayfasına girmemelerini isteyen Ersoy, YKS sonuçlarının iyi olmasını diledi.

“Gelecek amaçlarınızı de kesinlikle göz önünde bulundurun”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Erol Özvar, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, milyonlarca aday ve ailelerinin beklediği “2024-YKS” sonuçlarının açıklandığını, adayların imtihan sonuçlarına ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden erişebileceğini belirtti.

Sonuçların herkes için güzel olmasını dileyen Özvar, tercih devriyle birlikte yeni bir heyecanın başladığına işaret etti.

Özvar, adaylara, tercihlerini yaparken ilgi alanlarına ve yeteneklerine en uygun programlara yönelmelerini tavsiye ederek şunları kaydetti:

“Gelecek amaçlarınızı de kesinlikle göz önünde bulundurun. Tercih etmeyi düşündüğünüz kentler, üniversiteler ve programlar hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinin. Tercih sürecinde, yapay zeka başta olmak üzere bu yıl birinci kere öğrenci alacak lisans ve ön lisans programlarını dikkatle incelemeniz sizler için yararlı olacaktır. Sağlıklı bir tercih devri geçirmeniz ismine ilerleyen günlerde Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak bütün açıklama ve duyuruları dikkatle takip etmeniz çok değerlidir.”

Sınavda istediği neticeyi alamayan adaylara da morallerini bozmadan ileriye bakmaya devam etmelerini öneren Özvar, “Sınav her şey demek değildir, lütfen bunu unutmayın. Önünüzde parlak bir geleceğin ve başaracağınız çok şeyin olduğuna inanıyorum. Muvaffakiyet için yılmadan çalışmaya devam edin.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Buğrahan Ayhan,Şaduman Türkay

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.