Balkan Günlüğü Gazetesi

1 2024 - 00:22
(Last Updated On: 09/04/2024)

Efendim herkese sıcacık Como gölü gibı bir merhaba🌸

Avrupa turumuzda iyi ki gittik harika dediğim bir yerle sizlerleyiz.

İtalya Como

 

Tvlerde hep ünlülerin o lüks evleriyle duyduğum Madonna,Georgeo Coloney gibi ünlülerin evlerinin olduğu bu lüks yeri listeye almadan olmazdı . Ben bizim maceralara geçmeden azcık genel bilgi vereyim.

Como, İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan bir sınır şehridir. Kent ile İsviçre arasında Como Gölü doğal bir sınır oluşturmaktadır. İtalyanlar Como’yu “Citta di Seta” olarak adlandırmışlardır. Como, geçmişte bir ticaret kenti olması ve günümüzde oldukça yüksek miktarlarda turizm gelirine sahip olmasıyla öne çıkmaktadır. Como Gölü’nün güneybatı ucunda bulunan şehir, doğal güzellikleri ve tarihe ışık tutan yapılarıyla yıl boyunca turistlerin uğrak noktalarından biri olmayı başarmaktadır. Como ile ilgili bilgiler şehrin hem kültürel hem de ekonomik anlamda çok önemli olduğunu göstermektedir.

Como’da görülmeye değer en güzel yapıların başında Duomu Katedrali gelmektedir. 14. yüzyılda inşa edilen ve dönemin mimarisine ışık tutan bu yapı bölgedeki en önemli dini unsurlar arasında yer almaktadır. Bunun yanında Romanesk tarzında inşa edilmesi sebebiyle meşhur olan Saint Addondio Bazilikası, turistlerin mutlaka görmeleri gereken şaheserler arasındadır. Şehrin merkezinde bulunan Alessandro Volta Müzesi ise Neoklasik tarzda tasarlanmış mimari yapılardan bir diğeri olarak öne çıkmaktadır.

Bize gelirsek bizim ev Fransa da olunca ara geçişte birazcık yorulsakta ay of bu ne güzellik diyediye gezdik.

İtalyanlar zaten sempatik ,neşeli insanlar ,ee Como gölü pırıl pırıl ,güneş masmavi suyla birleşmis etrafında müzik çalan dans eden insanların olduğu bir göl hayal edin ve başlayın o gölde turlamaya.

Evler ,lüks villalar ,lüks restaurantlar ile çevrili Como gölünde katedralleri , esrleri gezdik , sonra bı baktık insanlar bı kuyrukta bekliyor. Biraz arastırınca bu kuyruk Como gölünü en güzel seyredeceğimiz bir dağa  1800 lu yillarda kurulan fenüküler ile çıkmak için bekleyenlerin olusturduğu kuyrukmuş.

Ee biz eksik kalırmıyız, birkaç planlamayla hop kuyruğa dahil olduk,fiyatları net hayrlamasamda 2 kişi 700 TL felan tuttu.

O manzara o tarihi feniküler anlatılmaz yasanır.

İnsanlar gunbatımı için gelmiş manzaraya oturmuş hoş sohbet muhabbet keyifli bir günbatımı yaşıyordu bizde dahil olduk.

Alpler ve Como birleşmiş manzaranın tadını çıkardık.

Dönüstede sizin seçtiğiniz saatte dönebilir ,yürür keyif yapabilirsiniz.

Biz Comoya dair harika manzara,güzel yemek ,fenikuler ve lüks evler diyerek anı defterine not aldık.

Gidin, görün ,gezin ve bizede @benim_gozumlegezelim hesabıyla bı selam gönderin🌸

Yeni rotalarda görüşmek üzere sevgiler…

 

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.