Yeniay  ve Ramazan

19 Nisan 2024 - 15:31

Yeniay  ve Ramazan

Son Güncelleme :

11 Nisan 2021 - 15:45

944 okuma


(Last Updated On: 11/04/2021)
Damla Selin Tomru
Her ay genellikle bir defa ay yeniay fazına geçer. Yeniay, kadim kültürlerden bu yana yeniliklerin habercisidir, başlangıçları destekler.
12 Nisan Pazartesi gerçekleşen yeniay koç burcunda… Koç, 12 burcun başlangıcıdır, astrolojik yılın başlangıcına işaret eder. Kapıları açan, ilklere imza atan yapısıyla koç burcu yeniayın enerjisini de güçlendiriyor.
Dolayısıyla bu hafta planlarınızı hayata geçirebilir, hayatınızda görmek istedikleriniz için niyet edebilirsiniz.
Ramazan ayı da bu yıl yeniayla beraber başlıyor. Nefsimizi terbiye etmeye niyet edeceğimiz, kendi içimizdeki ölçüsüzlüklerimizi dengleyeceğimiz Yaradan’ı derinden hissedeceğimiz bu sürecin yeniaya denk gelmesi de bize bir mesaj veriyor olabilir.
Pandemi sürecinde 1 yılı geride bıraktık, vaka sayıları yeniden yükselişe geçti, ekonomik olarak türlü sıkıntılar içindeyiz… Ve halen günübirlik konular için birbirini üzen, kalp kıran, maddi odaklı hareket edip maneviyatı hiçe sayanlar var. Maalesef cenazelerde ya da zor anlarımızda hatırlıyoruz sımsıkı tutunduğumuz pek çok konunun ne kadar geçersiz ve değersiz olduğunu. Rekabet ya da çatışmalar değil sevgi ve hoşgörü şifalandıracak bizleri.
Geçtiğimiz hafta Kraliçe Elizabeth’in 73 yıllık kocası Prince Philip vefat etti. 99 yaşındaydı. Kendisi sert mizacı ve şakacı kişiliğiyle bilinirdi. Yaşamı boyunca kraliçeyi destekledi ve belki de kendi seçimlerini ikinci plana attı. Her ne olursa olsun hepimizin yolculuğu aynı yerde başlıyor ve aynı şekilde bitiyor. Kanuni Sultan Süleyman ölümünden önce şöyle demiş: “Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın insanlar görsünler ki padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir”. Dolayısıyla hayatımızı hangi değerlerin üzerine inşaa ettiğimiz çok önemli.
Dilerim ki bu güzel ve kutsal dönemde kendi içimize döner, kendi karanlıklarımızı aydınlığa ulaştırırız.
Yeniay için öneriler:
Zihninizden ya da başkalarından esinlenerek değil gerçekten kalbinizden geçen dileklerinizi fark edin.
Bir dilek defteri edinin ve dileklerinizi yazıya dökün.
İstekleriniz gerçekleştiğinde kendinizi nasıl hissedersiniz? Bu durum size neler katar? Sorularını dürüstçe cevaplayın.
Tevekkül çok kıymetlidir, yüreğinizden geçenler için neler yapabileceğinizi fark edip adım atın.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.