ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul Sosyal medyada çocukların istismarı çizdiği resimler ve kimlik bilgilerinin paylaşılması ile ilgili hukukçular, “Dosyada olmayan ses kayıtları ve olmayan mektup çocukları ikinci kez mağdur etti” dedi. 6 ayın ardından Türkiye’nin gündemine oturan tahliyeleri Milliyet’e değerlendiren hukukçular şu değerlendirmelerde bulundu.
Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul: “Olayı duyduğumuz ilk andan itibaren savcılık aşamasında dosyayı takip etmeye başladık. Dava açıldıktan sonra da Antalya Barosu olarak dosyaya müdahil olduk. Dosyada çocuklara ait olmayan mektup ve ses kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerin yayınlanması çocukların ikinci bir mağduriyet yaşamalarına da sebep oldu.”
Antalya Baro Başkanı Polat Balkan: “Bu dosyayla 2 yıldır uğraşıyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkması için ilmek ilmek ördük. Kimse zarar görmesin diye 2 yıldır basın ve kamuoyundan özenle kaçırdığımız dosyalardan biriydi. Çocuk hakları mücadelesi yaptığını söyleyen bazı dernekler, işi kendi çıkarları için popülizme kurban ediyor. Bir istismar olabilir. O bile net değil dosyada. Çocuk hakları mücadelesi popülizme kurban edilmeyecek kadar değerlidir.”
Güllü: Savcı değiliz
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü: “Bu dosya iki tarafın avukatları ve baronun elindeydi. Bu bilgilerin yayımlanmasının suç olduğunu biliyorduk ve buna rağmen yayımlandı. Bu belgeleri kim yayınladıysa Adalet Bakanlığı bunun hesabını sormalı ve gündeme getirilme şekline dair önlemler almalı. Biz davanın ne avukatı ne de savcısıyız. Sadece mağdurun bize yardım talebiyle geldiği süreçlerde, onlara yardım sürecini takip eden kuruluşlarız. Ancak sosyal medyada yaşanan olay konusunda şunu diyoruz; paylaşılmaması gerekiyordu.”
Milliyet
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce