Gaziantep’te AVM’de, kırsalda, fabrikada aşılama
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Tiryaki: “822 bin doz aşı yaptık”
Sağlık Bakanlığı öncülüğünde korona virüs salgınına karşı ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları son hızla sürerken Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü de aşılama çalışmalarına hız verdi. Aşı yaşının 18’e düşmesi, Türkiye
“Hedef günlük 50 bin doz aşı yapmak”
Aşılamanın son dönemde gayet iyi gittiğini aktaran Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, aşılama yaşının 18 yaş üstüne inmesiyle Gaziantep’te aşılanması gereken nüfus sayısının artmasına dikkat çekti. 1 milyon 521 bin kişiye aşı yapmaları gerektiğini kaydeden Tiryaki, “Bu oldukça büyük bir rakam. Ancak biz bunun üstesinden gelebiliriz. Gaziantep’te aşılama neden yavaş gitti diye soracak olursanız. Çünkü Türkiye’de en çok genç nüfusa sahip olan şehir Gaziantep’tir. Dolayısıyla yaş grubu aşağıya indikten sonra hedef nüfusumuz aniden artmış oldu. İlk başlarda hedef nüfusun az olmasının da etkisiyle günde 3-5 bin aralığında aşı yaparken bugün günde 30 bin aşıya çıkmayı başardık. Biz vatandaşların taleplerinin de yoğunlaşması durumunda 50 bine kadar çıkarma düşüncesindeyiz. 1 milyon 521 bin kişi içerisinde ne kadar aşı yaptık? Şu ana kadar 822 bin doz aşı yaptık. Bu 822 bin doz aşının 600 bin dozu birinci dozdur. Geri kalanlarda ikinci dozu tamamlayan kişilerden oluşuyor” dedi.
“‘Aşıya ulaşamıyoruz’ bahanesinin önüne geçildi”
Bazı vatandaşların aşı yaptırmamak için aşıya ulaşamadıkları gibi bahanelere sığındıklarını sözlerine ekleyen Tiryaki, “Bu bahanelere sığınmasınlar diye aşıya ulaşılabilirliği arttırdık. İlk başlarda aşı yerleri aile hekimlikleri, kamu ve özel hastanelerden ibaretti. Bakanlığımızın da yönlendirmesiyle çok farklı bir uygulamaya geçtik. Normal yapılması gereken yerlerin dışına çıktık. Türkiye’de ilk defa alışveriş merkezinde aşılamayı biz başlattık. Alışveriş merkezlerinin dışında kentin yoğun bölgelerine aşı stantları kurduk. Mobil ekipler oluşturduk. Şu an tüm ilçelerimizde mobil ekipler köylere kadar gidip köydeki insanlarımıza aşıyı ayaklarına kadar götürüyorlar. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahibiz. Dolayısıyla orada 250 bin kişi çalışıyor. Bu sayı birçok ilimizin nüfusundan da büyüktür. Fabrikalarla görüşüyoruz, randevulaşıyoruz. Gün içerisinde ekiplerimiz fabrikaya gidiyor. Orada çalışan herkesi aşılıyor” ifadelerini kullandı.
“Gaziantep’te canla başla çalışıyoruz”
Randevu alıp da aşı yaptırmaya gitmeyenleri günlük takip ettiğini belirten Tiryaki, onun da çok az düzeyde olduğunu paylaştı. Aşı yaptırmaya gitmeyenlerinde korktuklarından değil de işlerinin çıkması dolayısıyla aşı yaptıramadıklarını düşündüğünü ifade eden Tiryaki, “Onların aşıdan korkmadıklarını düşünüyorum. Korkmaktan kastım acısından değil kafalarındaki soru işaretleridir. Gerçekten korkulacak bir şeyin olmadığını bilsinler. Öyle olacak olsa en başta kendime yaptırmazdım. Şimdiye kadar bebeklikten bu yana vücudumuza dünya kadar aşı yapılıyor. Bu da grip gibi düşünülebilir. Şu anda pandemi koşullarını düşündüğümüzde bundan kurtulmanın tek yolu aşıdır. Çünkü ilacı daha bulunamadı. İnşallah aşılarımızı yaptırarak bu sorundan kurtulacağız. Gerçekten Gaziantep’te canla başla çalışıyoruz. Yeter ki insanlarımız bizden aşı talep etsinler. Aşıya kişisel zorunluluk olarak bakmak lazım. Hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları virüsten korumak için aşı olsunlar” diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Muhammet Abdulkadir Esen
Haberler.com
ARAŞTIRMA-İNCELEME
4 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
6 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
6 gün önceHABERLER
8 gün önceHABERLER
13 gün önce