OFİSTE OLMAK MI YOKSA UZAKTAN ÇALIŞMAK MI?

18 Nisan 2024 - 12:27

OFİSTE OLMAK MI YOKSA UZAKTAN ÇALIŞMAK MI?

Son Güncelleme :

01 Aralık 2021 - 0:40

83 okuma


(Last Updated On: 01/12/2021)

Ertürk Gürbüz

Bilgisayar ve internet güvenliği üzerine çözümlerinden tanıdığımız Kaspersky’nin bilgisayar teknolojileri çalışanlarıyla gerçekleştirdiği bir araştırmada, çalışanların yüzde 55’i uzaktan çalışmaya geçtiklerinden beri iş yükünün arttığını bildirirken, yüzde 10’u bu artışı önemli olarak nitelendirdi. Buna rağmen yüzde 46’sı evde çalışırken daha rahat olduklarını da dile getirdi.
Ülkemizde ise çalışanların yüzde 55’i uzaktan çalışmaya geçtiklerinden beri iş yüklerinin arttığını bildirirken, yüzde 10’u bu artışı önemli olarak nitelendirdi. Yüzde 23’ü iş hacimde bir değişiklik fark etmedi ve sadece yüzde 9’u yeni çalışma koşulları nedeniyle iş kapsamında bir azalma kaydetti.
Geçen yazımızda da belirttiğimiz üzere uzaktan çalışmanın getirdiği birtakım problemler de var iş arkadaşlarımızı özlemek gibi… araştırmaya göre; meslektaşlarından uzak durmaktan rahatsız olan çalışanların yüzdesi hala oldukça önemliydi. Yanıt verenlerin yüzde 39’u daha yorgun hissettiklerini, yüzde 28’i evden çalışırken daha fazla endişe duyduklarını söyledi.
Çalışanlar arasında popülerliğini kanıtlayan bir diğer yaklaşım hibrit çalışma modeli oldu. Bu format, Türkiye’de ankete katılan çalışanların yüzde 40’ının 2021 ortasında hibrit çalışmaya geçmesiyle birlikte tercih edilen bir çalışma tarzı haline geldi.Nedir peki bu hibrit sistem? çok basit manasıyla haftanın belli günlerinde ofiste kalan günlerde uzaktan çalışmaya olanak tanıyan sistemdir.

iOS 15.1.1 ile kullanıcıların canını sıkan sorun giderildi!
Apple tarafından yapılan açıklamaya göre; yeni sürümün getirdiği tek yenilik ve düzeltme, iPhone 12 ve 13 kullanıcıları için çağrıların aniden düşmesi sorununa çözüm üretilmesi oldu. Bunun dışında 15.1.1 sürümü, bir önceki sürüme göre farklı bir yenilik veya değişim içermiyor.

3D yazıcıyla yüzde yüz bitkisel et üretildi!
İsrail merkezli bir şirket, üç boyutlu yazıcı ile bitkisel et üretimi gerçekleştirdi.
3D yazıcı ile üretilen yüzde yüz bitkisel etin restoranlarda kullanılabilir halde olduğu belirtildi. Pancar, soya ve bezelye proteini, hindistan cevizi yağı, nohut ve maya kullanılarak elde edilen etin, gerçek et dokusunda olabilmesi için çalışmalar devam ediyor.
Bitkisel bazlı etin, aroması ise gıda aroması şirketlerinden biri tarafından sağlanıyor. İngiltere’nin bazı restoranlarında yer almaya başlayan 3D yazıcı ile üretilen eti üreten şirket ,29 milyon dolar yatırım aldı.
Kullanıcılar artık Spotify’da şarkı sözlerini görebilecek.
Spotify, Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde tüm kullanıcıları için, kolay, interaktif ve paylaşılabilir bir deneyim olan şarkı sözleri özelliğini duyurdu.
Şu anda 28 pazarda mevcut olan Şarkı Sözleri özelliğinin dünya genelinde pazara sunulmasıyla birlikte Spotify, dünyanın dört bir yanında daha fazla müzikseverin, her zamankinden daha yüksek sesle ve daha güvenle şarkı söylemelerine imkân sağlıyor. Spotify bu özelliği hayata geçirmek amacıyla kullanıcılar için Spotify’daki geniş şarkı arşivinin büyük bir kısmına uygulama-içi erişim sağlamak üzere Musixmatch ile iş birliği yaptı.

Spotify’a Bedava Rakip Geldi: Tidal’dan Ücretsiz Abonelik Seçeneği!
Spotify’ın önemli rakiplerinden biri olan Tidal, kitaplığındaki 80 milyon şarkıyı ücretsiz olarak dinleyebileceğiniz yeni bir abonelik planı sunmaya başlıyor. Üstelik bu plan tamamen reklamsız.
Tidal’ın bu stratejik adımının, Spotify veya Apple Music gibi ciddi rakipleri için büyük bir tehdit olması bekleniyor. Şimdilik sadece ABD’de kullanıma sunulan Tidal Free, önümüzdeki haftalarda tüm ülkelerde aktif hale gelecek.
Direksiyonsuz ve pedalsız Apple Car için tarih geldi!
Apple Car en son eski Tesla otomatik pilot yazılım direktörü Christopher “CJ” Moore‘un şirkete katılmasıyla gündeme gelmişti. Tesla şu an pazarın en gelişmiş otomatik pilot sistemlerinden birisine sahip ve bu açıdan Moore’nin Apple’a geçmesi çok önemli bulunmuştu.
Bugün ise araç için daha önemli bilgiler geldi. Bloomberg’in haberine göre araç için çıkış hedefi 2025 yılı olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca araç hiç de standart bir yapıda karşımıza çıkmayacak gibi görünüyor. Çünkü Apple imzalı ilk tamamen elektrikli otomobil modelinin direksiyon ve pedallar olmadan yollara çıkarılacağı aktarılıyor.

Instagram kullanıcılarına iki yeni özellik!
Instagram için yeni özellikler duyurulmaya devam ediliyor. Bu sefer gelenler yine direkt olarak şirketin başındaki Adam Mosseri tarafından duyuruldu. Yeni özelliklerden ilki paylaşılan birden fazla fotoğraf arasından bir tanesini silme oldu. Çok uzun zamandır beklenen bu özellik sayesinde örneğin 10 fotoğraftan oluşan bir galeri paylaşım içinden istediğiniz fotoğraf silebileceksiniz. Daha önce galeri içerisinde hatalı bir fotoğraf varsa tüm paylaşımı komple silip yeniden paylaşmanız gerekiyordu.
Instagram’a gelen bir diğer yenilik ise “rage shake” adıyla öne çıkarılıyor. Bu özellik, Instagram’a bildirim yapmak için yeni bir yol getiriyor. Örneğin uygulamada bir sorun yaşarsanız, bu sorunu direkt olarak telefonun sallayarak açılan menüden firmaya bildirebiliyorsunuz.

Her sabah teknolojik yeniliklere uyandığımız bu günlerde gündemi yakalamak ve çağımızın dijital dönüşümünü merak ediyorsan arada yazılarıma göz atmayı unutma. İstersen soru, görüş, önerilerini de buradan erturkgurbuz@gmail.com paylaşa bilirsin.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.