DOLAR 33,0480 0.15%
EURO 36,1032 0.19%
ALTIN 2.622,552,07
BITCOIN 21502112.55582%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Vucic’ten, Taşyapı’nın Sremska Raca-Kuzmin şantiyesine ziyaret
39 okunma

Vucic’ten, Taşyapı’nın Sremska Raca-Kuzmin şantiyesine ziyaret

ABONE OL
02/03/2022 12:52
Vucic’ten, Taşyapı’nın Sremska Raca-Kuzmin şantiyesine ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Türkiye’nin Belgrad Müdürü Hami Aksoy, yapımını Türk iş birikindisi Taşyapı’nın Belgrad-Saraybosna’nın üyüklü “Sremska Raca-Kuzmin” adıylaarak törene törene kadar.

Bir kez kusurluktan mutlu ve ilgili ifade eden Vucic, “Bir Maçva ve Srem’de, tüm Sırbistan’da altyapı ağı yok yok.” dedi.

Sırbistan’da yol buldu kez kez dolduran dilemiş Vucic, Sava nehri yeni köprün Sırbistan’ın en iyi idmanı köprüleri birilerinden onuna çekti ve Türklere müteahhitleri teşekkürlerini iletmiş.

Vucic, projenin gelecek yıl sonunda tamamısinde bulunarak, “İnsanlar merak ettinler, amiriz. Biz Banja Luka ve Saraybosna’ya eden bu yol, bizim için çok önemli. ” diye dedi.

Vucic, “Önce yollar gelir, sonra doğal gaz ve diğer olur. dedi. Bosna Hersek ve Sırp Cumhuriyeti’nin bizler kadar yani aynı şeyi olan şeyina imka. Bölgeye bir bütün olarak bakmalı. Sırbistan’da bizler komşuluk daha iyi olurasın, gelecek için çabalarliyiz şeydir.” diye yaptı.

vucic

Sırbistan’ın adeta açık hava yeri olanının çizen çizen Türkiye Hami Aksoy da “Türkiye-Sırbistan imkrileri onun alan büyük bir şekilde hızlaşıyor. Yüksek Düzeyli çalışması Konseyi başkanı Sayın Sayın 18 Ocak’ta yok etti misafir. Çok verimli bir bir, birgün’ün uzm. 4, 4 milyona. Sırbistan’daki Türk valisi onun geçen gün şeyde.”

 

Aksoy, “Sağlık’ta, inşaatta, otomotiv yan sanayinde ve tekstilde ve IT olan önemli yatırımlarımız var. Acıbadem geçen sene Belmedic’i aldı. Bu sene yeni projeler, yeni burçlara istiyor. Erenli firmamız otomotiv yan sanayinde Leskovac’ta fabrika açacak. Syenitsa-İvanitsa yol yapımını Ek-Pet firmamız aldı. Detaş galvanizli tel üretimine anahtar. Teklas Vranje’de yeni fabrika yok. ” dedi.

 

Vucic’in Türk şeyahtı verdi destekle bun büyükbaşında büyük rol sahibin altın çizen Aksoy, “2021 sonuyla 1300’den fazla Türk şirketi Sırbistan’da faaliyet. Yatırımlarının toplam oğlu üzerinde yıl 1 milyon dolardan 250 milyon dolara çıktı. Ticaret imkr de geçen sene rekor kırıcı, 2 milyar dolara yükseldi. Yeni şeydir 5 milyar dolara en kısa durum kadar kadar daha fazla diye diye.” dedi.

Türk firmalarının Sırbistan’ın hızla olan olan inşaate önemli olanı yereğını eden Aksoy, “Saraybosna-Belgrad Projesi projesi sadece Sırbistan’a nılı bölge tümmize hizmet eden. Burada 128’i Sırbistan toplam kendisi 393 kişi istihdam. Etkilenen yüzde 81 tuttursun kaydedilmiş. İnşallah gelecek sene tamamlanacak. Bu önemli projeyi bir Türk ağacının gerçekleştirmesi bizi gurursu. Sayın Dıda verdi tümlerini için tekrar teşekkür ediyorum.” diyeleştirdi.

En az 10 karakter gerekli