DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34133820.41649%
İzmir
20°

HAFİF YAĞMUR

06:24

SABAHA KALAN SÜRE

5. Uluslararası Türkiye ve Balkan Enerji Zirvesi başladı
56 okunma

5. Uluslararası Türkiye ve Balkan Enerji Zirvesi başladı

ABONE OL
27/10/2022 10:53
5. Uluslararası Türkiye ve Balkan Enerji Zirvesi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz, dünyadaki enerji krizi sebebiyle tüketim alışkanlıklarının değiştiğini belirterek, “Talebi karşılayabilmek için üretimin artırılması gerekiyor. Bu süreçte hidrojen ve yenilenebilir enerji kapasitesinde artış olması bekleniyor.” dedi.

Alagöz, 5. Uluslararası Türkiye ve Balkan Enerji Zirvesi ve Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, ülkelerin yerli ve yenilenebilir kaynaklara daha çok yöneldiklerini, Türkiye’nin de bu yolda çalışmalar yaptığını ifade etti.

Dünya genelinde elektrik üretiminin yüzde 44’ünün kömürden, yüzde 25’inin ise doğal gazdan sağlandığını vurgulayan Alagöz, “Fosil kaynakların kullanılması hala yaygın olsa da dünyadaki ülkelerin çoğu özellikle enerji ve üretim sektörlerinde net sıfır emisyon hedefi belirledi. Büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşiyor.” diye konuştu.

Alagöz, son iki yıldır Kovid-19 salgını sebebiyle tüm alanlarda üretim ve tüketim alışkanlıklarının değiştiğini, son bir yıldır ise enerji kriziyle mücadele eden ülkelerin çıkış yolları için çeşitli alternatifleri masaya yatırdığını anlattı.

Ülkelerin enerji krizinden çıkış için çözüm yolları aradığına işaret eden Alagöz, şunları kaydetti:

“Tüm ülkelerde enerji fiyatları artış gösteriyor. Ülkeler, maliyetlerin düşürülmesi ve verimliliği artırma politikaları geliştiriyor. Ülkelerin, bünyelerinde hangi kaynak mevcutsa ona yönelmesi gerekiyor. Hidroelektrikse onu, rüzgarsa, güneş enerjisiyse onu kullanması gerekiyor. Talebi karşılayabilmek için üretimin artırılması gerekiyor. Bu süreçte hidrojen ve yenilenebilir enerji kapasitesinde artış olması bekleniyor. Güce ulaşmak ülkelerin ilk hedefi. İkincisi ise vatandaşın ucuz elektriğe ulaşmasını sağlamak. Bunu sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımız devam ediyor.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP