DOLAR 33,0894 0.17%
EURO 36,2146 0.4%
ALTIN 2.612,53-0,34
BITCOIN 2119038-0.40092%
İzmir
37°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Erdoğan’ın Suudi Arabistan Ziyaretinde Dev Anlaşmalar
19 okunma

Erdoğan’ın Suudi Arabistan Ziyaretinde Dev Anlaşmalar

ABONE OL
18/07/2023 10:22
Erdoğan’ın Suudi Arabistan Ziyaretinde Dev Anlaşmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın Suudi Arabistan Ziyaretinde Dev Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud tarafından resmî törenle karşılandı.

Erdoğan, çeşitli siyasi, ticari ve ekonomik temaslarda bulunmak için ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da Suudi Veliaht Prens’i Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Görüşme, Al Salam Sarayı’nda gerekleşti. Resmi törenle karşılanan Erdoğan, ardından heyetler arası görüşmelere katıldı ve sonrasında Veliaht Prens ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın görüşmeleri ardından Suudi Arabistan ve Türkiye arasında karşılıklı ilişkileri güçlendirmek amacıyla ticari ve ekonomik anlaşmalara imza atıldı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaşmalar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan krallığı arasında doğrudan yatırımın teşvik edilmesi alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid al-Falih tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enformasyon Bakanlığı Arasında iletişim alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Suudi Arabistan Medya Bakanı Salman bin Yusuf Al-Dawsari tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Savunma Bakanlığı Arasında İş Birliğine İlişkin Uygulama Planı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman Al-Suud tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanlığı arasındaki Enerji Alanında Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Al-Suud tarafından imzalandı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Baykar Arasında İş Birliği Sözleşmesi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari tarafından imzalandı.

    En az 10 karakter gerekli