Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara güvenilir gıda temini konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, tarladan sofraya kadar her aşamada çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Bu çerçevede, gıda denetimlerinin farkındalığını artırmak amacıyla 81 ilin Tarım ve Orman Müdürlüklerine talimat verildiğini belirten Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerinin Türkiye genelinde 21 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında eşzamanlı olarak denetlendiğini ifade etti.
Denetimlerde, 7 binin üzerinde Bakanlık kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluğunu kontrol ettiğini dile getiren Yumaklı, bu süre zarfında toplamda 54 bin 776 denetim gerçekleştirildiğini ve 245 idari yaptırımın uygulandığını açıkladı.
Bakan Yumaklı, halk sağlığının korunması için kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerinin de üretim ve satış için gerekli şartları taşımasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 13 Eylül’den itibaren 29 Eylül’e kadar bu iş yerlerine yönelik eşzamanlı denetimlerin başlayacağını duyurdu.
Denetimlerin özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem taşıyan gıdaların satışını yapan işletmeleri kapsayacağını belirten Bakan Yumaklı, denetimlerin halk sağlığını koruma amacına yönelik olduğunu ve güvenilir olmayan gıdaların tüketiciye sunulmasına izin verilmeyeceğini söyledi.
Yumaklı, denetimlerin yanı sıra Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yıl boyunca rutin denetimlerin devam edeceğini ve gıda imalatı ve satış yerlerinde kurallara uyarak halk sağlığını gözeten işletmelere teşekkür etti.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
4 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
6 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
6 gün önceHABERLER
9 gün önceHABERLER
14 gün önce