Yaşamak ve yaşatmak için gelecek ellerimizde..

28 Nisan 2024 - 17:53

Yaşamak ve yaşatmak için gelecek ellerimizde..

Hastaneler her yıl milyonlarca ton atık üretiyor.

Son Güncelleme :

03 Ekim 2023 - 14:38

341 okuma


(Last Updated On: 03/10/2023)

Hastaneler her yıl milyonlarca ton atık üretiyor. Ne yazık ki, sağlık hizmetleri atık yönetimi hala yeterince finanse edilmiyor ve uygulanmıyor. Tıbbi atıkların toksik ve bulaşıcı özelliklerinin birleşimi, hafife alınan bir çevre ve halk sağlığı tehdidini temsil etmektedir. Dünya nüfusunun yarısından fazlası, sağlık hizmeti atıklarının sağlık üzerindeki etkileri nedeniyle risk altındadır.

Tıbbi atıkların yakılması, hidroklorik asit, dioksinler ve furanlar ile toksik metaller kurşun, kadmiyum ve civa dahil olmak üzere bir dizi tehlikeli gaz ve bileşik üretir. Katı atıkların bertaraf edilmesi, karbondioksitten yirmi bir kat daha güçlü bir sera gazı olan metan da dahil olmak üzere sera gazı emisyonlarına neden olur. Düzgün bir şekilde yönetilen sağlık hizmetleri atıkları, insan sağlığı veya çevre üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmamalıdır. Tıbbi atık yönetimi karmaşıktır ve başarı büyük ölçüde hastane personelinin alışkanlıklarının değiştirilmesine bağlıdır.

Atıkları güvenli bir şekilde sterilize edebilen ve depolama sahasına atılmak üzere kontrol altına alabilen çeşitli yenilenebilir teknolojiler mevcuttur. Alternatif bertaraf teknolojileri ve atık yönetimine ilişkin bilgiler ücretsiz olarak mevcuttur. Sağlık hizmetleri atıklarını azaltın, işleyin ve güvenli bir şekilde imha edin. Sağlık sektörü tarafından üretilen atıkların hacmini ve toksisitesini azaltarak ve aynı zamanda çevreye en duyarlı atık yönetimi ve bertaraf seçeneklerini uygulayarak halk sağlığını koruyun.

Yaşamak ve yaşatmak için, gelecek ellerimizde..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.