Adalet Bakanı Tunç, Ankara’da düzenlenen Yargı Reformu Strateji (YRS) ve İnsan Hakları Eylem Planı (İHEP) Toplantısına katıldı. Programda yaptığı konuşmada Bakan Tunç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Terörle mücadelenin süreceğini, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını söyleyen Tunç, “Hiçbir zaman terör amacına ulaşamayacak. Onları kumanda edenlerle maşa olarak kullananlarla ve bunların ülkemiz üzerindeki hain emelleriyle kararlı mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.
Tunç, İsrail’in insanlık suçu işlediğini, soykırım yaptığını ve mazlumları katlettiğini dile getirerek İsrail’in bir gün mutlaka hesap vereceğini belirtti. Uluslararası kuruluşların artık kendini revize etmesi gerektiğini bildiren Tunç, Türkiye’nin her zaman mazlumun yanında olacağını söyledi.
Tunç, “BM Soykırım Sözleşmesi’nde ifadesini bulan tüm unsurların burada gerçekleştiğini görüyoruz. İsrail’in işlediği suçların hesabının sorulacağı günler elbette gelecek. Bu saldırganlar, bu insanlık suçunu, savaş suçunu işleyenler, bu soykırımı yapanlar insanlığın huzurunda elbet hesap verecekler. Biz buna inanıyoruz.” görüşünü dile getirdi.
Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü konusundaki çalışmalara hız kazandırmak istediklerini ifade eden Tunç, daha önce açıkladıkları hedefleri büyük oranda gerçekleştirdiklerini bildirdi.Tunç, “Biz milletimiz için, milletimizin temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanması için reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
Bakan Tunç, “21 yıldan bu yana hala reform yapıyorsunuz, reformları bitiremediniz” şeklinde haksız eleştiriler bulunduğunu, toplum durağan olmadığı için reform ihtiyacının da süreklilik arz ettiğini aktardı.
Tunç Anayasa’daki vesayetçi ruhu tam manasıyla ortadan kaldıramadıklarını dile getirerek , bunun ancak yeni bir anayasa ile Anayasa’nın tamamen değişmesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.
Anayasa’nın sadece yazılış sürecinin bile değiştirilmesi için yeterli bir sebep olduğunu ifade eden Tunç, şu değerlendirmede bulundu:
“Anayasa’mızın darbeciler tarafından yazdırılmış olması tek başına değişmesi için yeterli sebeptir. İnşallah demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü öne alan, demokratik hukuk devleti ilkesini daha da tahkim eden yeni sivil bir anayasayı 28. Dönem parlamentosunda uzlaşmayla yapmış oluruz. Milletimize bu borcumuzu da yerine getirmiş oluruz.”
Bakan Tunç, Avukatlık Kanunu’nda düzenlemeyle mesleğe yeni başlayan avukatların durumunun iyileştirileceğini söyledi.
Toplantıya yargı mensupları, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce