DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21262041.44481%
İzmir
30°

AÇIK

05:34

SABAHA KALAN SÜRE

“Davul zurna ekibi” er meydanında seyirciye coşku, güreşçiye yürek veriyor
185 okunma

“Davul zurna ekibi” er meydanında seyirciye coşku, güreşçiye yürek veriyor

ABONE OL
06/07/2024 05:00
“Davul zurna ekibi” er meydanında seyirciye coşku, güreşçiye yürek veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

EDİRNE (AA) – Bilhassa Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ndeki performanslarıyla dikkati çeken yağlı güreş davul zurna takımı, er meydanının adeta vazgeçilmezleri ortasında yer alıyor.

Müzisyenler kimi vakit cenk havasıyla pehlivanları hırslandırıyor, kimi vakit da düşük tempoda güreşe istikamet veriyor.

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Lider Yardımcısı ve takımın şefi olarak vazife yapan 67 yaşındaki Alaattin Zurnacı, AA muhabirine, güreşlerin ve er meydanının davul zurnasız olmayacağını söyledi.

Davul zurna olmadan ne izleyicinin ne de güreşçinin keyif aldığını belirten Zurnacı, ritimlerle atletlerin tempolarını arttırıp düşürebildiklerini kaydetti.

Cenk havasıyla pehlivanların temposunu artırdıklarını aktaran Zurnacı, “Davul ve zurnanın her yağlı güreşte misyonu vardır. Davul ve zurnasız güreş olmaz. Güreşte iç kazık, zıt paça, kaldırıp atma olduğu vakit, kesinlikle biz de hırs yapıyoruz. Çabucak cenk havasını çalıyoruz. Bizi de ahenk ve heyecan alıyor.” halinde konuştu.

Hayrettin Zurnacı: “Davul ve zurna olmadığında pehlivan güreşemez”

Ekibin önde gelen isimlerinden Hayrettin Zurnacı (69) ise dede mesleğini 50 yıldır sürdürmenin gururunu yaşadığını bildirdi.

Bu sene yaşından ötürü er meydanına veda edeceğini belirten Zurnacı, mesleğini her vakit severek yaptığını lisana getirdi.

Yağlı güreşlerin her vakit davul v zurna eşliğinde yapıldığını lisana getiren Zurnacı, “Davul ve zurna olmadığında pehlivan güreşemez. Nasıl heyecan yapıyoruz gelin bize sorun. Cenk havaları daha hoş. Davul ve zurnayı duyan pehlivan neşelenir. Biz de pehlivanların güreşlerine nazaran ritmimizi atarız.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Fırat Çakır

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP