DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314391.48242%
İzmir
26°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan UEFA’nın Merih Demiral kararına reaksiyon
193 okunma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan UEFA’nın Merih Demiral kararına reaksiyon

ABONE OL
06/07/2024 19:20
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan UEFA’nın Merih Demiral kararına reaksiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BARTIN (AA) – Bartın’ın Amasra ilçesindeki Büyük Liman iskelesine demirleyerek ziyarete açılan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin TCG Yıldırım Fırkateyni’ni gezen Bakan Tunç, gemi hakkında bilgi aldı, çalışanla sohbet etti.

Tunç, ziyaretin akabinde yaptığı açıklamada, fırkateyne büyük ilginin olduğunu söyledi.

TCG Yıldırım’ın tarihî sürecini ve bundan sonra yapacağı çalışmalarla ilgili gemi kumandanından bilgi aldıklarını aktaran Tunç, “Memleketimizde Yavuz sınıfı fırkateynimiz, bu çapta büyük savaş gemisi Amasra ve Bartın’ımıza hiç gelmemişti. Bugün TCG Yıldırım’ı mürettebatıyla, komutanlarımızla konuk etmekten keyifli olduk. Burada birkaç gün daha demirleyecek. Bilhassa okullar da tatil, çocuklarıyla birlikte Mavi Vatan’ımızın nasıl savunulduğunun, Mavi Vatan’ımızdaki kapasitemizin ne olduğunun burada görülmesi açısından büyük bir fırsat. İnşallah herkes gelecektir.” diye konuştu.

“İnşallah Hollanda’yı yenerek bunun karşılığını vereceğiz”

Bakan Tunç, UEFA’nın ulusal futbolcu Merih Demiral’a 2 maç men cezası vermesine ait soru üzerine, futbolcunun yaptığı işaretin yasak olmadığını belirtti.

Bütün dünyada futbol maçlarında, futbolcuların sevinçlerini kendi istedikleri halde gösterdiğini lisana getiren Tunç, şunları söyledi:

“Bu bir siyasi simge değil. Bozkurt simgesini göstermesi, seyircilerin ona yönelik sevgisine karşı, karşılık vermesi çok olağan. Karar çok yanlış, haksız bir karar. Kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA burada çok haksızca bir karar aldı ve çok büyük bir yanılgı yaptı. İnşallah Hollanda’yı yenerek bunun karşılığını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile arkadaşlarının yanıtı bütün dünyanın, Avrupa’nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum.”

Tunç, bu tıp yanlış kararların verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Spor, kardeşlik, dostluk, barış. Avusturya maçında Merih’in oyunu hepimizin gönlünde taht kurdu. Münasebetiyle yanlış bir karar. Bu kararı telafi etmenin yolu inşallah Hollanda karşısında galip gelmek, yarı finale kalmak, 2 maçtan sonra da finalde Merih’in gollerini seyretmek. İnşallah o noktaya da gelir. Millilerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla kadromuza dua ediyoruz. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. İnşallah başarılı bir futbolla bunun karşılığını vereceklerdir.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Emre Ayvaz,Ömer Ürer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP