DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2118606-0.74448%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

05:35

SABAHA KALAN SÜRE

Berçelan Yaylası’ndaki buzul gölleri doğaseverlerin gözdesi oldu
199 okunma

Berçelan Yaylası’ndaki buzul gölleri doğaseverlerin gözdesi oldu

ABONE OL
07/07/2024 13:20
Berçelan Yaylası’ndaki buzul gölleri doğaseverlerin gözdesi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

HAKKARI (AA) – Kent merkezine 25 kilometre arada bulunan 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası, serin havası, akarsuları ve yüksek rakımlı doruklarıyla konuklarına konut sahipliği yapıyor.

Rengarenk çiçeklerin açtığı, kimi noktalarda kar örtüsünün kalkmadığı görüntüsüyle ziyaretçilerine eşsiz hoşluklar sunan yayla, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Bölgeyi görmek için kente gelen doğaseverler ile Hakkari’nin tanıtılması hedefiyle yürütülen “Dağların Kenti: Hakkari” projesi kapsamında çalışma yürüten vazifeliler, çıktıkları yaylada atla gezinti yaptı, tabiatla iç içe vakit geçirdi.

Bir saati aşkın tırmanışın sonunda Lis Gölü’nün bulunduğu bölgeye ulaşan doğaseverler, burada etrafı karla kaplı olan ve bir kısmında buz katmanının bulunduğu gölde hem kano yaptı hem de yüzdü. Doğaseverler daha sonra Seyithan Gölü’nün bulunduğu noktaya giderek burada da yürüyüş yaptı.

Tanıtım kümesine eşlik eden Kültür ve Turizm Vilayet Müdürü İdris Ağacanoğlu, AA muhabirine, Berçelan Yaylası’nın kentin kültürel ve toplumsal ömründe olduğu kadar turizmde de bedel kazanan destinasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Yaylada Lis ve Seyithan göllerinin bulunduğunu belirten Ağacanoğlu, şöyle konuştu:

“Yaylada birçok aktivite ve tabiat sporları aktifliği gerçekleştirilebiliyor. Biz de Lis Gölü’nde kano, yaylada atlı gezinti yaptık. Buranın kendine has bir tabiatı var. Bilhassa temmuz ayında çiçeklerle kaplı bir tabiatı oluyor. Tabiat yürüyüşü, dağcılık, rafting, kano yapılabiliyor. Dağcılar gelip yüksek rakımlı doruklara tırmanıyor. Motosiklet tutkunları faaliyetler gerçekleştiriyor. Göçerler buraya gelip konaklıyor. Berçelan Yaylası ile ilgili birçok türkü de var. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasına dönük siyasetleri devam ediyor. Valimiz Sayın Ali Çelik’in talimatı ve dayanaklarıyla kentin turizme açılması, tanıtılması ve turist sayısının artırılmasına yönelik uğraş gösteriyoruz. Gelirken doğaseverlere denk geldik. Yol üzerinde birçok kişi kamp yapmıştı. Kimi şahıslar piknik için gelmişti. Bunlar hoş görünümler.”

“Bölgemiz görülmeye bedel bir yer”

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Lider Yardımcısı Turan Şimşek ise ülkenin farklı noktalarından gelen ziyaretçileri ağırladıklarını bildirerek, “Bakir kalmış bu coğrafyamızın turizme açılması noktasında düzgün adımlar atılıyor. Hakkari’nin turizmde ön plana çıkması için vilayetimizi, yaylalarımızı tanıtmaya devam edeceğiz. Birinci sefer kano yaptım. Eksiksiz bir aktivite. Herkesi bu göllerde kano yapmaya davet ediyorum. Bölgemiz görülmeye kıymet bir yer. Son yıllarda daha çok turist geliyor. Bundan memnunluk duyuyoruz.” sözlerini kullandı.

Diyarbakır’dan gelen Abdurrahman Varlı da bölgeyi birinci defa gördüğünü ve çok beğendiğini tabir etti.

Çiçeklerle, kar örtüsüyle seyrine doyum olmayan bir görünümün olduğunu söyleyen Varlı, “Burası bambaşka bir yer. Gece burada kamp yapmayı düşünüyoruz. Sonraki gün buzullara çıkacağız. Bol bol gezeceğiz. Şu an temmuzdayız. Hava çok soğuk. Karların erimesiyle ulaşın akarsular buradan geçiyor. Su çok soğuk. Temmuz ayında bunları yaşamak çok hoş.” dedi.

Muhabir: Sayim Harmancı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP