DOLAR 33,0452 0.02%
EURO 36,0685 -0.01%
ALTIN 2.621,330,00
BITCOIN 21381540.30527%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Austin bir araya geldi
117 okunma

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Austin bir araya geldi

ABONE OL
10/07/2024 04:40
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Austin bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – NATO’dan yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Stoltenberg Austin’e Ukrayna konusundaki güçlü liderliği için teşekkür ederek, “Bu sahiden bir fark yarattı ve hepimizin Ukrayna’ya eşi gibisi görülmemiş dayanak vermemizi sağladı.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’nın başşehri Kiev’de bulunan bir çocuk hastanesi dahil farklı noktalarını gaye alan akınlarını kınadığını aktaran Stoltenberg, Tepe’de müttefiklerin NATO’nun Ukrayna’ya verdiği dayanağı daha da güçlendirecek kararlar alacaklarını belirtti.

Stoltenberg Tepe’de caydırıcılık ve savunma başlıklarının da ele alınacağını kaydederek, “Müttefikler, rastgele bir saldırganı caydırmaya devam etmek için muhtaçlık duyduğumuz kuvvetlere, hazırlığa ve yeteneklere sahip olduğunu gösterecek. Müttefikler kendi hisselerine düşen yükü taşımaya devam ediyor.” tabirlerini kullandı.

Görüşmede Austin, Stoltenberg’e, ABD Savunma Bakanlığının yabancı ülke vatandaşına verebileceği en yüksek ödül olan Üstün Kamu Hizmeti Madalyası’nı takdim etti.

NATO’nun 75. yılını kutlayacağı Tepe, ABD’nin başşehri Washington’da 9-11 Temmuz’da düzenlenecek. Devlet ve hükümet liderlerinin katılacağı Başkanlar Tepesi’nde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Muhabir: Melike Pala

    En az 10 karakter gerekli