DOLAR 33,0452 0.02%
EURO 36,0685 -0.01%
ALTIN 2.621,330,00
BITCOIN 21381540.30527%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’nın en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu
130 okunma

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’nın en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu

ABONE OL
12/07/2024 09:00
Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’nın en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, İngilitere’nin başşehri Londra merkezli kuruluş, Avrupa’da yer alan yükseköğretim kurumlarını “araştırma etkisi”, “akademik saygınlık”, “istihdam gücü”, “işveren nezdinde saygınlık”, “eğitim deneyimi”, “uluslararasılık” ile “sürdürülebilirlik” üzere kriterlere nazaran sıraladı.

Buna nazaran, Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da bedellendirilen 42 ülkeden 685 yükseköğretim kurumu ortasında 165. sırada temsil edildi.

Bu kuruluşun haziranda yayımladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025″teki datalardan yararlanarak hazırlanan bölgesel sıralamada Boğaziçi Üniversitesi 34 sıra yükselerek, “Avrupa’nın en fazla ilerleme gösteren” yükseköğretim kurumu oldu.

QS’in bu yıl değerlendirdiği kriterlerde en âlâ performans “istihdam gücü” ile “işverenler nezdinde saygınlık” kriterlerinde elde edildi. Üniversite, patronlar nezdinde saygınlıkta 10 sıra yükselip 32’inci, istihdam gücünde ise 35’inci sırada yer aldı.

Türkiye’de değerlendirilen 72 yükseköğretim kurumu ortasında ise istihdam gücünde birinci sırada olan Boğaziçi Üniversitesi, patronlar nezdinde saygınlık ile sürdürülebilirlik kriterlerinde ise 3’üncü oldu.

Üniversite, “akademik saygınlık” kriterinde 9 sıra ilerleyerek 137’nci, “eğitim için giden değişim programı öğrencileri” kriterinde 140’ıncı ve üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmalarının toplumsal ve çevresel tesirlerinin göz önüne aldığını “sürdürülebilirlik” kriterindeyse 152’nci sırada temsil edildi.

“Performansımızı ileri taşımaya devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, üniversitelerinin Avrupa’daki yükseköğretim kurum ve çeşitli önde gelen kuruluşlarla büyük işbirliklerine devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. İnci, “Avrupa’nın En Düzgün Üniversiteleri Sıralaması 2025″te gösterilen performansa ait ise şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, Avrupa’da çeşitli işbirliği ve iştiraklerimiz devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Hayat Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Boğaziçi LifeSci) ve Avrupa’nın birinci ve tek karbon negatif mikroalg biyorafinerisi üzere dünyada dikkati çeken birçok projede birlikte çalışıyoruz. Ayrıyeten, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarıyla değişim programlarımız ve araştırma iştiraklerimiz da sürüyor. 165’inci sırayı da kâfi görmüyoruz. AR-GE, endüstri-sanayi işbirliği, değişim programları, akademik nitelik ve memleketler arası işbirlikleri üzere alanlardaki performansımızı ileri taşımaya devam edeceğiz.”

Muhabir: Elif Küçük

En az 10 karakter gerekli