DOLAR 33,6963 0.15%
EURO 37,1968 0.44%
ALTIN 2.713,962,16
BITCOIN 20091174.86102%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Türk zırhlısı COBRA II Suudi Arabistan’a ihraç edildi
129 okunma

Türk zırhlısı COBRA II Suudi Arabistan’a ihraç edildi

ABONE OL
15/07/2024 08:00
Türk zırhlısı COBRA II Suudi Arabistan’a ihraç edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – 1990 yıllardan itibaren kendi tasarımı askeri zırhlı araçlarını üreten, Türkiye’nin birinci taktik zırhlı araç ihracatına imza atan Otokar, geçen yıllarda geliştirdiği özgün paletli ve tekerlekli zırhlı araç aileleriyle yurt içinde ve dışında çeşitli sorumluluklar üstlendi.

Otokar’ın en tesirli olduğu pazarlar ortasında Körfez ülkeleri yer alıyor. Otokar, geliştirdiği araçlarla çabucak hemen tüm Körfez ülkelerinde sorumluluklar üstlendi.

Otokar’ın bölgede eserlerini kullanan ülkelerden biri de Suudi Arabistan. Şirket 1998 yılında Suudi Arabistan muhtaçlıkları için yürüttüğü özel bir proje için yaklaşık 200 adet Survivor isimli 4×4 araç teslim etti. Bu araçlar ülkede muvaffakiyetle vazife yapmayı sürdürüyor.

Geçen yıllarda Suudi Arabistan’daki gereksinimlere yönelik çeşitli tahliller geliştiren ve bunları ülkedeki savunma endüstrisi fuarlarında sergileyen Otokar, COBRA II 4×4 tekerlekli zırhlı araca yönelik olarak geçen yıl bir kontrat imzaladı. Bu kontrat doğrultusunda geçen yılın sonunda ve bu yılın başında çeşitli teslimatlar gerçekleştirildi, araçlar misyona başladı. Böylelikle COBRA II’nin ihraç edildiği ülkelere Suudi Arabistan eklendi.

COBRA II, yüksek hareket kabiliyeti, üstün balistik ve mayın müdafaası ile dikkat çekiyor. Her türlü arazi şartında yüksek hareket kabiliyeti sunan araç, çeşitli silah sistemleri ve ekipmanlarla donatılıp farklı operasyonel gereksinimlere karşılık verebiliyor. Geniş iç hacmiyle 9 şahsa kadar işçi taşıma kapasitesine sahip olan COBRA II, hudut güvenliği, devriye, keşif ve iç güvenlik başta olmak üzere birçok misyonu yerine getirebiliyor.

Muhabir: Göksel Yıldırım

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.