DOLAR 33,0900 0.04%
EURO 36,3242 0.25%
ALTIN 2.613,440,00
BITCOIN 2125220-0.05601%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ABD’de mahkeme heyeti, rüşvet ve yolsuzluktan yargılanan Senatör Menendez’i hatalı buldu
81 okunma

ABD’de mahkeme heyeti, rüşvet ve yolsuzluktan yargılanan Senatör Menendez’i hatalı buldu

ABONE OL
17/07/2024 21:00
ABD’de mahkeme heyeti, rüşvet ve yolsuzluktan yargılanan Senatör Menendez’i hatalı buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’nde 9 hafta süren yargılama sonucunda karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, Menendez’in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak savlarını kapsayan 16 başka suçlamanın tamamından hatalı olduğuna karar verdi.

Menendez’in hatalı bulunduğu unsurların her biri için 20 yıla kadar mahpus cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

70 yaşındaki Senatör, 16 farklı suçlamadan hakim karşısına çıkarılmıştı. Menendez, hakkındaki bütün suçlamaları redderek pak olduğunu argüman etmişti.

Menendez ve eşi hakkındaki rüşvet soruşturması

New York Güney Bölge Federal Mahkemesine birinci olarak 22 Eylül 2023’te sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez’e, siyasi çıkar karşılığında geniş bir rüşvet planına dahil olmakla ilgili suçlamalar yöneltilmişti.

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve bâtın nakit paraların yanı sıra Menendez’in bilhassa Kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde kelam sahibi olan Senato Dış Münasebetler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır’a resmi yardımlardaki tesiri ile New Jersey’deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilgiler, iddianamede dikkati çekmişti.

Suçlamaların sonraki gününde Senato Dış Bağlar Komitesi Başkanlığı vazifesinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongredeki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Menendez hakkında daha sonra da Katar lehine siyasi durumunu kullanarak çıkar sağlamak suçlamasıyla hazırlanan birinci iddianame genişletilmişti.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresi’nde Türkiye zıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyor. Menendez, ABD’den Türkiye’ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki siyasetlerinden rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyordu.

Muhabir: Islam Doğru

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.