DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22702451.84716%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yunan asıllı şarkıcı Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı
266 okunma

Yunan asıllı şarkıcı Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı

ABONE OL
18/07/2024 10:30
Yunan asıllı şarkıcı Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Vakfı’na destek için düzenlenen gecede sahneye çıkması planlanan Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi’nin, Atatürk posteri olduğu gerekçesiyle konsere çıkmadığı iddia edildi.

Dün akşam (17 Temmuz) Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı’na destek için düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi sahne alacaktı.

“KONSERİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM”

Haftalar önce duyurusu ve reklamı yapılan konser için sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı “Çesme’de Türkiye Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak konserim için çok heyecanlıyım. Amacımız Türk Eğitim Vakfı’na destek vermek! Hepinizi orada görmeyi umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Türk Eğitim Vakfı’na yardım için düzenlenen konser İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin de desteği ile gerçekleşiyordu.

ATATÜRK POSTERİ OLDUĞU İÇİN ÇIKMASI İDDİASI

Ancak büyük bir heyecanla beklenen konser için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Despina Vandi konsere çıkmasına dakikalar kala, sahnede Mustafa Kemal Atatürk’ün dev bir resmi olduğu gerekçesiyle karar değiştirdi. Konsere çıkmaktan vazgeçen Vandi herhangi bir açıklama yapmadı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise şu açıklamayı yaptı:

Ne BAYRAĞIMIZI, ne de ATATÜRK’ümüzün bayrağını indirmeye hiç kimse cesaret edemez! Herkes haddini bilecek!

DESPİNA VANDİ’DEN AÇIKLAMA

Tartışmalar sürerken Despina Vandi de Instagram hesabından açıklama yaptı. Türk Eğitim Vakfı’nın konserin içeriğini değiştirmekle suçlayan Vandi, şunları yazdı:

“Dün (17/07/2024) gerçekleştirilmesi planlanan konserime katılarak beni onurlandıracak olan kamuoyuna sonsuz saygılarımla, TÜRK EĞİTİM VAKFI’nın (tek taraflı olarak etkinliğin ‘konser’ olma niteliğini değiştirmeye karar veren, etkinliğe yasaklanmış ve mutabık kalınmamış siyasi bir anlam yükleyen) kusuru nedeniyle, söz konusu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını bildiririm.”

“YAPMASAYDIN KEŞKE”

Programın sunuculuğunu üstlenen Berna Laçin, Vandi’nin bu kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ah be #DespinaVandi yapmasaydın keşke 🙁 Komşuyuz şurada… Çok üzgünüm…” ifadelerini kullandı.

Yunan asıllı Alman şarkıcının gösterdiği bu tavır hem konseri izlemeye gelenlerden hem de sosyal medya kullanıcılarından büyük eleştiri aldı. Konser alanındaki vatandaşlar sahneye çıkarak İzmir Marşı’nı söyledi.

*Odatv.com

En az 10 karakter gerekli