DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 21996983.39568%
İzmir
35°

AÇIK

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı iletisi
59 okunma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı iletisi

ABONE OL
20/07/2024 02:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı iletisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Yılmaz, KKTC’nin “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” münasebetiyle bildiri yayımladı.

Yakın tarihin en ulu diriliş destanlarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında, şehitleri rahmet ve minnetle anan, gazileri minnetle ve şükranla selamlayan Cevdet Yılmaz, “1974 yılında Kutlu Barış Harekatı’na önderlik eden merhum başbakanlar Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i hürmetle yad ediyorum.” sözlerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, “20 Temmuz ömrümün en keyifli günü” diyen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ve egemenlik uğraşının başkanlarından merhum Dr. Fazıl Küçük’e de rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bildirisinde şunları kaydetti:

“Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Adası’nın hâkim eşit ve ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının varlığına ve egemenliğine kasteden teşebbüs tarihe gömülmüştür. Enosis hayali uğruna her türlü mezalimi gerçekleştirenlerin önleri ebediyen kesilmiştir. Kıbrıs Türkü, barış ve özgürlük ortamına kavuşmuştur. 1974 Barış Harekatı’yla garantör devlet Türkiye, Ada’da yıllardır süregelen katliama son vermekle kalmamış, tıpkı vakitte tüm Kıbrıs Adası’na barış getirmiştir. Barış Harekatı’nın sağladığı güvenlik ve özgürlük ortamı, 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanına da imkan tanımıştır. Kıbrıs Türk halkı, tarihî süreç içerisinde her daim barışa ve tahlile olan bağlılığını ispatlamıştır.”

“Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını muhafazaya devam edeceğiz”

Kıbrıs Türk halkının, maruz bırakıldığı hukuk ve insanlık dışı kısıtlamalara karşın, birlik ve dayanışma şuuru ve hukukuna sahip çıkma kararlılığıyla her türlü sınamanın üstesinden gelebilecek güce ve iradeye sahip olduğunu her vesileyle gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir tahlile ulaşılması fakat alandaki gerçekleri temel alan bir çerçeveyle mümkün olacaktır. Bu anlayışla, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından 2021 yılında Cenevre’de sunulan, öncelikle Kıbrıs Türk halkının hükümran eşitliğinin ve eşit memleketler arası statüsünün tescil edilmesi, bunu müteakip Ada’da iki devletin kendi ortalarında işbirliği modellerini ele almasına dair tahlil vizyonuna tam dayanak verdiğimizi bir defa daha tabir etmek isterim. Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında en büyük destekçisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni asla yalnız bırakmayacaktır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Kıbrıs Türk halkının layık olduğu müreffeh yarınlara ulaşmasını sağlamak için tarımdan ulaştırmaya, güçten sıhhate her alanda kalkınmasını desteklemeye ve KKTC ile dayanışma içinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını muhafazaya devam edeceğiz. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Muhabir: Harun Kutbe

En az 10 karakter gerekli