DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 22004193.64434%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sabiha Gökçen Havalimanı yurt dışı tüm sınırlarda beklentilerini yakaladı
64 okunma

Sabiha Gökçen Havalimanı yurt dışı tüm sınırlarda beklentilerini yakaladı

ABONE OL
20/07/2024 05:40
Sabiha Gökçen Havalimanı yurt dışı tüm sınırlarda beklentilerini yakaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İSG’nin son 6 ayda açılan yurt dışı seferleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Son 6 ayda Avrupa ve Asya ilişkilerini güçlendirerek tanınan destinasyonlara bağlanabilirliklerini artırdıklarını söyleyen Ersoy, “Ocak ayında haftada 2 uçuş yapılmaya başlanan Hırvatistan-Zagreb (ZAG) sınırı, martta başlanan haftalık 5’er frekans icra edilen Mısır-Giza (SPX) çizgisi, mayısta başlanan ve haftada 2 uçuş yapılan Moldova-Kişinev (RMO), Kazakistan-Aktau (SCO), Slovakya-Bratislava (BTS) sınırları ve haftada 3 frekans gerçekleştirilen Bulgaristan-Sofya (SOF) ile son olarak haziranda haftada 2 uçuş yapılmaya başlanan İskoçya-Edinburgh (EDI) çizgileri daha evvel havalimanımızda olmayan, yeni açılan çizgilerimiz oldu.” sözlerini kullandı.

Ersoy, Mısır-Kahire (CAI) uçuşlarına ait Air Arabia Egypt’ın haftalık 3 frekans olarak, Air Cairo’nun ise haftalık 2 frekans olarak başladığının bilgisini paylaşarak, haziran sonu prestijiyle en yeni çizgileri Edinburgh’ta beklentilerinin üzerine çıktıklarını aktardı.

Ersoy, öbür tüm sınırlarda da beklentileri yakaladıklarına dikkati çekerek “Hemen hepsinde beklediğimiz yolcu sayısının yüzde 100’üne yaklaştığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Uçuşlar başladığından bu yana Zagreb çizgisinde 15 bin 35, Giza çizgisinde 30 bin 291, Sofya sınırında 8 bin 213, Kişinev sınırında 6 bin 88, Aktau sınırında 4 bin 680 ve Bratislava çizgisinde 4 bin 23 yolcu seyahat etti.” diye konuştu.

Yüksek talebi karşılama ismine Bratislava sınırını 2 Ağustos’tan ekime kadar haftada 3’e çıkardıkları bilgisini veren Ersoy, Edinburgh çizgisini ise 23 Temmuz’dan itibaren haftada ikiden dörde çıkaracaklarını aktardı.

“İSG’de yeni yurt dışı seferleri açılacak”

Pegasus Hava Yolları’nın 3 Temmuz prestijiyle haftada 2 uçuş olarak İran-Meşhed (MHD) seferlerine başladığına işaret eden Ersoy, AJet tarafından da 13 Temmuz prestijiyle haftada 4 uçuş olarak İSG ağında bulunan Kuzey Makedonya-Üsküp (SKP) çizgisine sefer başlatıldığını belirtti.

Ersoy, Üsküp’e ek olarak, 1 Ekim prestijiyle Mısır’ın Hurgada ve Şarm El-Şeyh kentlerine haftada 5 frekans olacak biçimde yeni çizgiler açılacağını vurgulayan, “Yeni işbirlikleriyle destinasyon sayımızı artırmak ve iştiraklerimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Dünyanın farklı kentlerinden daha çok kişinin turizm ve ticaret kapasitesi çok yüksek olan İstanbul’u ve ülkemizdeki hoşlukları görmesini diliyoruz.” diye konuştu.

İSG’nin mevcuttaki 40 iç sınır ve 124 dış çizgi irtibatıyla 54 ülkede toplam 164 destinasyonu İstanbul ile bağladığını hatırlatan Ersoy, yılda 25 milyon ila 40 milyon yolcu ağırlayan “mega havalimanları” kategorisinde, yolcu yoğunluğunda yüzde 13,2 artışla ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

Ersoy, geçen yılı 37,1 milyon yolcu rekoruyla tamamlayan İSG’nin ikinci pistle artırdığı yolcu kapasitesiyle Türkiye turizmine katkı sunduğundan kelam ederek, turistlere daha konforlu bir seyahat tecrübesi yaşatmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Dış sınır yolcularının pasaport denetim noktalarından geçişini kolaylaştırmak için x-Ray aygıtlarını 5 metre ileri çekerek güvenlik bölgesindeki alanı rahatlattıklarına dikkati çeken Ersoy, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“E-pasaport bankolarının sayısı artırılırken bir yandan da ileriye dönük pasaport denetim alanları genişleme projeleri içeride devam etmekte. Ayrıyeten havacılık güvenliğini geliştirme kapsamında terminalde BHS (Şut Altı) Sistemleri daha süratli bagaj sürece mühleti ve daha verimli bagaj operasyonu sağlayabilecek biçimde yine tasarlandı.”

Ersoy, eski terminal binası önündeki 474 araç kapasiteli otoparkın Kurban Bayramı yoğunluğu hazırlıkları kapsamında hizmete açıldığını lisana getirerek, uzun vadede artan otopark talebini karşılamak için ise “Üçgen Açık Otopark Projesi”ni başlattıklarını kaydetti.

Çözüm geliştirmelerini, havalimanı mülki yönetim amirliği, meydan otoritesi, emniyet, gümrük, hava yolu şirketleri ve öteki paydaşlarla birlikte koordineli sürdürdüklerine işaret eden Ersoy, “Yakın bir vakit dilimi içinde yoğunluğu rahatlatacak kıymetli değişiklikleri hayata geçireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Oktay Özdemir

En az 10 karakter gerekli