DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22702451.84716%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Biden ile görüşen Netanyahu, Beyaz Saray önünde protesto edildi
116 okunma

Biden ile görüşen Netanyahu, Beyaz Saray önünde protesto edildi

ABONE OL
26/07/2024 21:20
Biden ile görüşen Netanyahu, Beyaz Saray önünde protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da kabul ederken, Beyaz Saray dışında çok sayıda gösterici iki ülkenin Gazze siyasetine reaksiyon gösterdi.

Polisin geniş güvenlik tedbirleri aldığı Beyaz Saray’ın etrafındaki birçok yol kapatılırken, birden fazla vakit şovlara müsaade verilen Beyaz Saray’ın çabucak önündeki Lafayette Park da bugün polis tarafından kapatıldı.

Lafayette Park’ın dışındaki alanda toplanan yüzlerce gösterici, Netanyahu ve Biden aleyhinde sloganlar atarak Gazze’de acil ateşkes davetinde bulundu.

Ellerinde taşıdıkları pankartlarda Netanyahu’yu “soykırımcı” olarak niteleyen göstericiler, “İsrail’in Gazze’deki soykırımını durdurun” yazılı büyük bir pankart açtılar.

“Netanyahu bir savaş suçlusudur” yazılı pankartlar taşıyan kimi Yahudi kümelerin da katıldığı şov, Biden ile Netanyahu’nun Beyaz Saray’da görüştüğü mühlet boyunca devam etti.

Dün ABD Kongresine hitap eden Netanyahu’ya yönelik dev bir protesto gerçekleştirilmiş, binlerce kişi Beyaz Saray ile Kongre ortasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi’nde geniş iştirakli büyük bir şov düzenlemişti.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli