DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358620.07295%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AP Başkanlığına yine seçilen Metsola’ya “Kıbrıs” eleştirisi
70 okunma

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AP Başkanlığına yine seçilen Metsola’ya “Kıbrıs” eleştirisi

ABONE OL
28/07/2024 02:00
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AP Başkanlığına yine seçilen Metsola’ya “Kıbrıs” eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TBMM (AA) – TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Lideri Roberta Metsola’ya gönderdiği mektubunda, AP Başkanlığına tekrar seçilmesi öncesinde Genel Kurul’da yaptığı konuşmasını eleştirerek, “AB’nin üyelik dayanışması ismi altında Kıbrıs problemine tek taraflı yaklaşımı ve Ada’nın içinde bulunduğu gerçekleri göz gerisi etmesi, sıkıntıların tahlili için yeni bir yer oluşmasına da mani teşkil etmektedir.” sözünü kullandı.

Kurtulmuş, AP Başkanlığına tekrar seçilmesi hasebiyle Roberta Metsola’ya mektup göndererek tebrik etti, misyonunda muvaffakiyetler diledi.

AB ve Türkiye ortasındaki alakaların daha da güçlenmesi, ortak bedeller ve maksatlar doğrultusunda işbirliğinin artarak devam etmesinin en büyük temennileri olduğunu belirten Kurtulmuş, mektubunda şunları kaydetti:

“AB halklarının demokratik temsilini üstlenen AP’nin, yeni yasama periyodunda rasyonel ve objektif bir tavırla ön yargıların aşılmasında ve karşılıklı inancın inşa edilmesinde yapan bir rol oynayabileceğine inanıyorum. Bu hususta kaydedeceğimiz ilerleme Türkiye-AB bağlarının geliştirilmesine de katkı sunacaktır. Önümüzdeki periyotta, AP dahil tüm AB kurumlarının, Türkiye ile bağlarını ahde vefa unsuru çerçevesinde adil ve sonuç odaklı bir yaklaşımla yürütmesini, bağlantılarımızı çıkmaza sokan siyaset ve telaffuzlardan kaçınmasını bekliyoruz.

Bu vesileyle seçimler öncesinde Genel Kurul’da yapmış olduğunuz konuşmada, Türkiye’nin aday ülke statüsüne atıfta bulunmamanızı, ayrıyeten Kıbrıs problemi bağlamındaki sözlerinizi ıstırapla karşıladığımı söz etmek isterim. Kıbrıs sıkıntısının tahlili için tüm tarafların uğraşlarını yanlışsız tarafa sevk etmesi ve içtenlikle tahlile katkıda bulunması değer arz etmektedir. AB’nin üyelik dayanışması ismi altında Kıbrıs sorununa tek taraflı yaklaşımı ve Ada’nın içinde bulunduğu gerçekleri göz gerisi etmesi, meselelerin tahlili için yeni bir taban oluşmasına da mahzur teşkil etmektedir. Parlamentolarımız ortasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirterek sizi bir defa daha tebrik eder, vazifenizde muvaffakiyetler dilerim.”

Muhabir: Ali Kemal Akan

    En az 10 karakter gerekli