DOLAR 32,9934 0.05%
EURO 35,8513 0.09%
ALTIN 2.529,290,05
BITCOIN 2237234-0.81629%
İzmir
38°

AÇIK

04:04

SABAHA KALAN SÜRE

Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanıyor
83 okunma

Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanıyor

ABONE OL
28/07/2024 19:40
Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ağustos ayının birinci haftasında yapılması planlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi, atama, emekliye sevk ve misyon müddetlerinin uzatılmasına ait belgeler ele alınacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye nazaran, şura çalışmalarının, her yıl olduğu üzere YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaretlerinin akabinde başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak YAŞ toplantısına şura üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Şura üyesi olarak YAŞ toplantısında birinci defa yer alacak.

Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Tatlıoğlu’nun misyon mühleti doluyor

Yüksek Askeri Şura toplantısında generallerin, amirallerin ve albayların terfi ve emekliye sevk süreçlerinin yanı sıra vazife müddetlerinin uzatılması süreçleri de ele alınacak.

Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Selçuk Bayrataroğlu ve Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun misyon müddetleri devam ediyor.

Görev mühleti bu yıl sona erecek olan Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun vazife mühletinin uzatılması bekleniyor. Oramiral Tatlıoğlu’nun emekliye sevk edilmesi durumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Kumandanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanması bekleniyor.

Orgenerallik için terfi sırasında 5 isim var

Yüksek Askeri Şura toplantısında orgeneral ve oramirallik için de atama yapılması bekleniyor.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde hala korgeneral ve koramiral olarak misyon yapan 5 isim terfi sırasında yer alıyor.

Buna nazaran, 3’üncü Ordu Kumandanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Kumandanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Kumandanı Koramiral Kadir Yıldız, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran’ın bir üst rütbeye terfi konusu YAŞ toplantısında pahalandırılacak.

Çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülen YAŞ’ın kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının akabinde uygulamaya konulacak.

Muhabir: Utku Şimşek

En az 10 karakter gerekli