DOLAR 33,0905 0.03%
EURO 35,7755 -0.11%
ALTIN 2.544,530,36
BITCOIN 2192689-3.56902%
İzmir
36°

AÇIK

17:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Beyrut Havalimanı’nda İsrail’in mümkün saldırısına karşı iptal edilen uçak seferleri nedeniyle birçok yolcu mağdur oldu
68 okunma

Beyrut Havalimanı’nda İsrail’in mümkün saldırısına karşı iptal edilen uçak seferleri nedeniyle birçok yolcu mağdur oldu

ABONE OL
30/07/2024 12:00
Beyrut Havalimanı’nda İsrail’in mümkün saldırısına karşı iptal edilen uçak seferleri nedeniyle birçok yolcu mağdur oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BEYRUT (AA) – İsrail’in 27 Temmuz’da Mecdel Şems beldesine düzenlenen hücumdan Hizbullah Hareketi’ni sorumlu tutması üzerine taraflar ortasında 8 Ekim 2023’ten beri hudut sınırında devam eden çatışmalar farklı bir etaba geçti.

Lübnan’daki Hizbullah maksatlarına yönelik muhtemel bir atak için herkes gözlerini İsrail ordusuna çevirmiş durumda.

Lübnan’ın tek havalimanı olan Refik Hariri Memleketler arası Havalimanı’ndaki neredeyse tüm uçuşlar dün akşamdan bu sabaha kadar İsrail’in muhtemel saldırısına karşı önlem gayeli iptal edildi ya da ertelendi.

Sabah saatlerinden itibaren kimi uçuşlar tekrar başlasa da Almanya havayolu şirketi Lufthansa ile Avusturya ve İsveç Havayolları Beyrut’a uçuşları askıya aldıklarını duyurdu.

Uçuş iptalleri, ertelemeler ve ani gelişen uçuş bilgileri nedeniyle havalimanında çok sayıda yolcu mağdur oldu.

“Yarın da uçağımın iptal edilmesinden korkuyorum”

AA muhabirine konuşan Yazan Kenan isimli yolcu, yaz tatili için ailesini görmeye Beyrut’a geldiğini, dönüş yolunda uçuşunun iptal edildiğini söyledi.

Hollanda vatandaşı olduğunu belirten Kenan, “Bugün saat sabah 8.00’de uçağım vardı. Fakat yarın sabaha ertelendi. Bu formda olmaz. Birçok uçak seferi ertelendi ya da iptal edildi. Orada işimiz var. Bu durum bizleri çok etkiledi. Dün de tıpkı mağduriyeti yaşadım ve mecburen havalimanında beklemem gerekiyor. Diğer bir opsiyonum yok. Yarın da uçağımın iptal edilmesinden korkuyorum. Bu sorunun çözülmesini temenni ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

Taziye için geldiler

Refik Hariri Milletlerarası Havalimanı’nda bekleyen bir başka yolcu Halil Bahr, kardeşinin vefatı üzerine 5 kişilik ailesiyle birlikte Fransa’dan Lübnan’a geldiklerini belirterek, “Uçağımız 01.30’da idi lakin 18.00’e ertelendi. Arkasında da iptal edildi. Biz de Kıbrıs’a ve akabinde Avrupa’ya bir uçak bulacağız. Kardeşim hasta idi ve öldü. Taziye için gelmiştik. Havalimanının kapanmasından ötürü kaygımız var. İsrail’in havalimanını vurmasından tasa ediyorduk.” dedi.

“İstanbul üzerinden Berlin’e gideceğim”

Beyrut’tan Berlin’e gitmek için havalimanında bekleyen Musa Ahmed isimli bir öteki yolcu da “Berlin’e gidecektim. Havalimanına gelince uçağımın iptal edildiği sürprizi ile karşılaştım. Türk Hava Yolları’ndan saat 22.00’e yeni bir bilet rezerve ettim. İnşallah bu sefer uçağım iptal olmaz. İstanbul üzerinden Berlin’e gideceğim.” diye konuştu.

Mecdel Şems saldırısı

İsrail’in işgali altında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol alanına roket isabet etmesi sonucu ortalarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17’si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, “ellerindeki istihbarat ve yaptıkları kıymetlendirme sonucunda” roketin Lübnan’ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı’nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı ise atağın kendileri tarafından gerçekleştirildiği savlarını yalanlayarak, “olayla ilgili rastgele bir ilişkilerinin olmadığını” bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da akına ait yaptığı açıklamada, “İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek.” tabirlerini kullanmıştı.

Muhabir: İdiris Okuduci

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.