DOLAR 33,0824 0.01%
EURO 35,8063 -0.04%
ALTIN 2.556,660,83
BITCOIN 2177954-2.14612%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Dünya Bankasından bu yıl Türkiye’ye sağlanan finansman 3,7 milyar dolara ulaştı
78 okunma

Dünya Bankasından bu yıl Türkiye’ye sağlanan finansman 3,7 milyar dolara ulaştı

ABONE OL
30/07/2024 17:40
Dünya Bankasından bu yıl Türkiye’ye sağlanan finansman 3,7 milyar dolara ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasının 6 Şubat sarsıntılarından etkilenen küçük sanayi sitelerinin yine inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için kullanılacak 600 milyon dolarlık krediyi onayladığını belirterek, “Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman meblağı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır.” dedi.

Şimşek, AA muhabirine, Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği çalışmalarına ait değerlendirmede bulundu.

Dünya Bankasının, geçen yıl Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının akabinde Türkiye’ye aktardığı kaynak meblağını devam eden 17 milyar dolarlık programa 18 milyar dolar daha ek ederek 35 milyar dolara yükseltme kararı aldığını anımsatan Şimşek, Türkiye’ye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı’nın da bir mühlet evvel Bankanın İcra Yöneticileri Konseyinde görüşülerek yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bankadan sağlanacak yeni finansmana ait de bilgi veren Şimşek, “Dünya Bankası, 6 Şubat sarsıntılarından etkilenen küçük sanayi sitelerinin tekrar inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için kullanılacak 600 milyon dolarlık krediyi onayladı. Bu kredi, uygulaması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yine İmarı ve Bölgesel Ekonomik Düzgünleşme Projesi’nin finansmanında kullanılacak.” diye konuştu.

Şimşek, bu kredinin, sarsıntının akabinde afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından afetlere dayanıklı ve düşük emisyonlu küçük sanayi siteleri inşa edilerek bölgedeki mikro, küçük ve orta ölçeklı̇ işletmelerin faaliyetlerinin devamlılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için kullanılacağını söyledi.

“Dünya Bankası ile işbirliğimiz sürecek”

Dünya Bankası ile sürdürdükleri işbirliğinin değerine işaret eden Şimşek, “Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman fiyatı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır. Ayrıyeten, sarsıntılardan etkilenen vilayetlere yönelik projeler için bugüne kadar Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman meblağı ise yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. Bu finansman, Dünya Bankasının ülkemize ve iktisat programımıza duyduğu inancın de göstergesidir.” dedi.

Şimşek, hükümetin sarsıntı öncesinde iktisada önemli katkı sağlayan bölge endüstrisini tekrar ayağa kaldırma ve istihdamı güçlendirme amaçları doğrultusunda afet bölgesine yönelik projelerle Dünya Bankası ile işbirliğini sürdürmeye devam ettiklerini belirtti.

Muhabir: Deniz Çiçek Palabıyık

En az 10 karakter gerekli