DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 2003482-4.25484%
İzmir
39°

AÇIK

04:12

SABAHA KALAN SÜRE

Ulusal para yüzücü Sümeyye Boyacı, Paris 2024’te gayret etmek için gün sayıyor
168 okunma

Ulusal para yüzücü Sümeyye Boyacı, Paris 2024’te gayret etmek için gün sayıyor

ABONE OL
31/07/2024 08:20
Ulusal para yüzücü Sümeyye Boyacı, Paris 2024’te gayret etmek için gün sayıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TRABZON (AA) – Sümeyye, Paris 2024’e Trabzon’da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nda antrenörü eşliğinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra en son geçen yıl İngiltere’de katıldığı Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda 50 metre sırtüstünde 43.32’lik derecesiyle bronz madalya kazanan Sümeyye’nin gayesi Paris 2024’de Türkiye’ye madalya ile dönmek.

“Kamp çok hoş geçiyor”

Sümeyye Boyacı, AA muhabirine, Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesi Trabzon kampının, son iki etaplarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Takımdaki arkadaşlarıyla birlikte Trabzon’da epeyce verimli ve hoş bir kamp devri geçirdiklerini lisana getiren Sümeyye, “Kamp çok hoş geçiyor, Trabzon’un imkanları, insanları, her şey çok hoş.” dedi.

Sümeyye, Trabzon’un kendisine şanslı geldiğini söz ederek, “Trabzon’a geldikten sonra 2021 yılında bir kamp vardı ve kamp sonrası en yeterli derecemi elde etmiştim. 18’inci yaşıma da burada girmiştim, esasen doğum günlerimi daima kamplarda kutluyorum.” diye konuştu.

Paralimpik Oyunları için heyecanlı olduğunu belirten ulusal atlet, şunları kaydetti:

“Heyecan bu işin en hoş kısmı. Bu işe tutku duyduğunuz sürece devam edebilirsiniz. İdmanlarımız çok ağır geçiyor lakin yorulduğum ve zorlandığım anlardan zevk almayı seviyorum. İdmanların en çok da bu kısmını seviyorum zati. Geliştiğimi bilmek, beni geliştiren çalışmalar hoşuma gidiyor ve beni muvaffakiyete ulaştıracağını, taşıyacağını biliyorum. Burada da sürat, kuvvet, güç hepsine dair çalışmalar yapıyoruz.”

“Derecemi geliştirmek istiyorum”

Sümeyye, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanmayı kıl hissesi kaçırdığını hatırlatarak, “Suya düşen bir hayalim vardı’ diyorum ben ona ve sonraki yıl da çok çalışıp kendi mesleğimin de rekorunu kırarak dünya şampiyonasında o madalyayı havuzdan geri almıştım kelam verdiğim üzere. Paris Olimpiyatları’nda da yeniden elimden gelenin en uygununu yapmak, derecemi geliştirmek istiyorum ve umuyorum ki bu geliştirdiğim derece ile bize hoş bir madalya getiririm.” diye konuştu.

Paris için çok az bir vakit kaldığını belirten Sümeyye, “Ülkemizi orada en düzgün halde temsil etmek için şu anda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: His Avunduk

En az 10 karakter gerekli