DOLAR 33,1644 0.23%
EURO 35,9854 0.44%
ALTIN 2.579,230,58
BITCOIN 0%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Olimpiyat açılış merasiminde tartışmaya neden olan sahnenin başrolü Katerine’den açıklama
92 okunma

Olimpiyat açılış merasiminde tartışmaya neden olan sahnenin başrolü Katerine’den açıklama

ABONE OL
31/07/2024 12:00
Olimpiyat açılış merasiminde tartışmaya neden olan sahnenin başrolü Katerine’den açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Fransa’nın konut sahipliğindeki 2024 Paris Olimpiyatları’nın 26 Temmuz’da yapılan açılış merasiminde Hristiyanlığa hakaret içerdiği gerekçesiyle memleketler arası kamuoyunda reaksiyon ile karşılanan sahne performansının başrolündeki Fransız müzikçi Philippe Katerine, “yanlış anlaşılan” sahne nedeniyle Hristiyan dünyasının kendisini affedeceğini umduğunu söyledi.

Fransız müzikçi ve oyuncu Katerine, açılış merasiminde Hz. İsa’nın havarileri ile yediği yemeği bahis alan “Son Akşam Yemeği” tablosunun canlandırıldığı gerekçesiyle reaksiyon toplayan ve kendisinin neredeyse çıplak biçimde müzik söylediği performansa ait CNN’e konuştu.

Katerine, açılış merasiminde “Nue” isimli şarkıyı seslendirdiğini ve “çıplak” manasına gelen müziğin “oldukça basit” bir bildiri verdiğini belirtti.

“Çıplak kalsaydık, savaşlar olur muydu? Tahminen yanıt hayır zira çıplakken silah saklayamazsınız.” sözlerini kullanan Katerine, performansa Hristiyan din otoritelerinden ve memleketler arası kamuoyundan gelen reaksiyonlara de yanıt verdi.

Katerine, “(Performans) Birtakım insanları şoke ettiyse, çok üzgünüm zira niyet katiyetle bu değildi.” dedi.

Hristiyan olarak büyütüldüğünü ve bu dinde affetmenin kıymetli bir yeri olduğuna inandığını belirten Fransız müzikçi, “Dolayısıyla şayet birini kırdıysam affedilmeyi diliyorum.” diye konuştu.

Tartışmalara neden olan açılış performansının “Son Akşam Yemeği” ile alakası olmadığını savunan Katerine, Hristiyan topluluğun bu mevzuda kendisini affedeceğini ve bunun “daha çok bir yanlış anlaşılma” olduğunu anlamasını umduğunu söyledi.

Katerine ayrıyeten performansı için 3 saat boyunca maviye boyandığını ve şovun akabinde boyayı bedeninden çıkarmasının da yaklaşık 3 saat aldığını belirtti.

Açılış merasiminin sanat direktörlüğünü yürüten Thomas Jolly, reaksiyonla karşılanan sahne gösterisinde, Hz. İsa’nın havarileri ile yediği yemeği mevzu alan “Son Akşam Yemeği” tablosunun değil bir pagan şenliğinin canlandırıldığını savunmuştu.

Fransa’nın mesken sahipliği yaptığı Olimpiyat Oyunlarının açılış merasiminde, “drag queen” (kadın kıyafeti giyip makyaj yapan erkek) performansı, “Son Akşam Yemeği” tablosunun tasvir edildiği ve dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle din otoriteleri ve memleketler arası kamuoyundan reaksiyon toplamıştı.

Muhabir: Şeyma Uzundere

En az 10 karakter gerekli