DOLAR 33,1721 0.2%
EURO 35,8629 0.02%
ALTIN 2.606,520,16
BITCOIN 0%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, Gazze’de ateşkes için bölge hükümetleriyle bağlantının sürdüğünü açıkladı
94 okunma

ABD, Gazze’de ateşkes için bölge hükümetleriyle bağlantının sürdüğünü açıkladı

ABONE OL
01/08/2024 22:00
ABD, Gazze’de ateşkes için bölge hükümetleriyle bağlantının sürdüğünü açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı.

Patel, Heniyye suikastı sonrası Gazze’de ateşkes müzakerelerine ait bir soruya “Elbette bölgedeki hükümetlerle bağlantı halinde olmaya devam ediyoruz. Önceliğimiz daha barışçıl ve inançlı bir bölge için diplomatik tahlilleri teşvik etmeye devam etmek.” diye karşılık verdi.

ABD’nin bölgede bundan sonra izleyeceği yol haritasına da değinen Patel, çalışmaya ve etkileşimde bulunmaya devam edeceklerini yineledi.

Patel, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve insani yardım üzere hususların “inanılmaz derecede kıymetli olmaya devam ettiğini” vurgulayarak bu mevzuların bölge ortakları ve İsrail için de “bir öncelik” olduğuna değindi.

İtidal çağrısını yineledi

Hamas’ın siyasi lideri Heniyye’nin suikastı sonrası İran ve Hizbullah’ın intikam açıklamalarına değinen Patel, “Daha geniş bir bölgesel çatışmaya hakikat tırmanmayı önlemek için tüm taraflara itidal daveti yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

ABD’nin Tahran’daki hücuma dahil olmadığını yineleyen Patel, bundan sonraki süreçle ilgili, “ABD elbette işçimizi, bölgedeki ve ötesindeki çıkarlarımızı uygun ve hakikat bir formda korumak için mümkün olan her tedbiri alacaktır.” diye konuştu.

Patel, ABD’nin, “İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını” hatırlatarak, İran ve gibisi rejimlerden gelecek “kötü niyetli taarruzlara karşı” İsrail’i savunmaya hazır olduklarını belirtti.

ABD’nin Heniyye suikastını “İsrail saldırganlığı” olarak görüp görmediği sorusuna Patel, ABD’nin olayla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Patel, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ndeki Şati Mülteci Kampı’nda seyir halindeki bir araca düzenlediği hücum sonucu Al Jazeera muhabiri İsmail el-Gul ve kameraman Rami er-Rifi’nin hayatını kaybetmesiyle ilgili haberleri gördüklerini ve detaylarını takip ettiklerini de kaydetti.

Muhabir: Mücahit Oktay

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.