DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 2040312-4.60407%
İzmir
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kaleiçi’nin Dünya Kültür Miras Süreksiz Listesine dahil edilmesi için çalışma başlatıldı
80 okunma

Kaleiçi’nin Dünya Kültür Miras Süreksiz Listesine dahil edilmesi için çalışma başlatıldı

ABONE OL
03/08/2024 06:40
Kaleiçi’nin Dünya Kültür Miras Süreksiz Listesine dahil edilmesi için çalışma başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANTALYA (AA) – Vali Şahin, Antalya’nın simge yapılarından tarihi Hadrian Kapısı’nda gerçekleştirilen paklık, bakım ve tedbire çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan çalışmaları inceledikten sonra basın mensupları ile bir ortaya gelen Vali Şahin, halk ortasında ‘Üçkapılar’ olarak bilinen Hadrian kapısında uzun yıllar bakım ve yenileme çalışmasının yapılmadığını belirterek, ortadan geçen vakitte önemli bir kirlenme, lekelenme ve bitki çoğalması oluştuğunu söyledi.

Valilik olarak kapının korunması için çalışma başlattıklarını tabir eden Vali Şahin, “İki bin yıllık tarihi eserimizi korumak için çok hassas çalışıyoruz. Antalya Valiliği olarak bu ikonik kapımızı koruyacak 3 kademeli bir çalışma planı hazırladık. Şu an birinci evre üzerinde çalışıyoruz. Birinci etapta, kapıyı kaplayan bitkiler temizlendi. Bitki önleyici özel losyonlarla taş yüzeylerin korunması ve basınçlı suyla yıkama süreçleriyle kapının paklığı tamamlandıktan sonra, saf suyla hassas bir paklık yapılacak. Son basamakta ise taş yüzeylere özel bir kaplama gereci sürülecek.” dedi.

Vali Şahin, Kaleiçi bölgesinin Antalya’nın ve Türkiye’nin en değerli turizm destinasyonlarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Kaleiçi’nin, Dünya Kültür Miras Süreksiz Listesine dahil edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından çalışma başlatıldı. Dünya Kültür Miras Süreksiz Listesine dahil olabilirsek tanıtım manasında kıymetli bir aralık kat etmiş olacağız.” diye konuştu.

Ülkemizin 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri amacı olduğuna dikkat çeken Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya’dır. 60 milyon turistin yaklaşık üçte birine Antalya konut sahipliği yapacak. Bu çok kıymetli bir sayı ve bu amacı gerçekleştirmek için Antalya olarak üzerimize düşen vazifeleri yapmaya devam edeceğiz. Turizm çok dinamik bir süreç. Geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında ayrıntılı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Antalya Havalimanı’nda yaşanan rötar meseleleri dahil olmak üzere turizmin tüm ögelerini ayrıntılıca görüştük. Turizm pastasından Türkiye’nin ve Antalya’nın hak ettiği hissesi alabilmesi için çaba ediyoruz. Gayemize ulaşmak için tüm pürüzleri birer birer aşacağız.”

Muhabir: Fatih Hepokur

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.