DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 1995859-4.08162%
İzmir
39°

AÇIK

22:01

YATSIYA KALAN SÜRE

Fransa Dışişleri Bakanlığından MİT’in yönettiği takas operasyonuna ait açıklama
63 okunma

Fransa Dışişleri Bakanlığından MİT’in yönettiği takas operasyonuna ait açıklama

ABONE OL
03/08/2024 17:00
Fransa Dışişleri Bakanlığından MİT’in yönettiği takas operasyonuna ait açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

PARIS (AA) – Fransa Dışişleri Bakanlığından, Ulusal İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönettiği takas operasyonuna ait yazılı açıklama yapıldı.

  • MİT, 7 başka ülkenin cezaevinde bulunan 26 kişinin takas operasyonunu gerçekleştirdi
  • ABD’den MİT’in yönettiği takas operasyonu için Türkiye’ye teşekkür
  • Rus uzmana nazaran, seçime giden ABD idaresi, tarihi takas operasyonunda taviz verdi

Açıklamada, Fransa’nın, Rusya’da ortalarında Rus muhalif İlya Yaşin’in de bulunduğu birçok kişinin takas edilmesinin akabinde ailelerin ve müttefik hükümetlerin hislerini paylaştığı belirtildi.

“Fransa, bilhassa bu şahısların maruz kaldıkları tutukluluk şartları ve sıhhatlerine yönelik riskler göz önüne alındığında rahatladığını söz ediyor.” görüşüne yer verilen açıklamada, Fransa’nın, Rusya’da ve öteki yerlerde tüm risklere karşın tabir ve fikir özgürlüğünü savunan bayan ve erkeklerin cüretini andığı kaydedildi.

Açıklamada, “Düşüncelerimiz, başta vatandaşımız Laurent Vinatier olmak üzere, Rusya’da keyfi olarak tutuklu bulunan şahıslarla. Fransa, onların derhal özgür bırakılmasını talep ediyor.” sözleri kullanıldı.

​​​​​​​MİT, dün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son periyodun en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza atmıştı.

Operasyonda takas edilenler ortasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov öne çıkıyor.

Muhabir: Esra Taşkın

En az 10 karakter gerekli