DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 1995859-4.08162%
İzmir
39°

AÇIK

22:01

YATSIYA KALAN SÜRE

ABD’de California Valiliği, evsizlerin kamplarını sokaklardan kaldırmaya hazırlanıyor
54 okunma

ABD’de California Valiliği, evsizlerin kamplarını sokaklardan kaldırmaya hazırlanıyor

ABONE OL
03/08/2024 18:00
ABD’de California Valiliği, evsizlerin kamplarını sokaklardan kaldırmaya hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – Yüksek Mahkeme’nin barınaklarda yer bulamama durumunda bile dışarıda uyuyan evsiz insanlara para cezası ve mahpus cezası verilebileceğine dair kararı, California’da evsiz kamplarına yönelik baskıların artmasına sebep oldu.

Newsom, mahkemenin kararının akabinde California’daki evsiz kamplarını kaldırma çalışmalarını hızlandırarak bu istikamette yetkililere üzerine düşeni yapması talimatını verdi.

San Francisco Belediye Başkanı London Breed, bu hafta sokak paklığı yapan takımlarından, evsizlere karşı daha sert davranmalarını istedi.

Fresno Belediye Meclisi de Vali’nin kararının akabinde, “herhangi bir vakitte halka açık bir yerde oturmayı, uzanmayı, uyumayı yahut kamp kurmayı” yasaklayan bir yönetmeliği onaylayarak, ihlalin 1000 dolara kadar para cezası ve bir yıla kadar mahpus cezasına çarptırılabilecek bir hata teşkil edeceğini duyurdu.

Valilik kararına reaksiyon geldi

Vali Newsom’un, evsizlere yönelik sert uygulama yapılması kararına kimi belediye ve sivil toplum kuruluşlarından da reaksiyonlar geldi.

Evsizlerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen Los Angeles Belediyesi, Valilik kararının tersine, sokakta yatan evsizleri mahpusa atmayacaklarına ait bir karar aldı.

Kararın hazırlanmasında misyon alan yetkili Hilda Solis, lokal medyaya yaptığı açıklamada, “Sırtımızı dönmeyeceğiz. Hapishanelerimizi, sokaktaki insanları hatalı diye damgalamak için kullanmayacağız.” tabirlerine yer verdi.

Bazı sivil toplum örgütleri ise toplumsal medyada Newsom’un bu kararıyla ilgili kaygılarını paylaşırken, sorunu çözmek yerine, “yasak ve cezalara yönelik sert kararların” evsizlere yönelik krizi “daha da derinleştirebileceği” ihtarında bulundu.

California eyaletinde, çadır, karavanlar, otomobil ve süreksiz barınaklarda yaşayan yaklaşık 123 bin civarında evsiz bulunuyor.

Muhabir: Mücahit Oktay

En az 10 karakter gerekli