DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 1976716-4.02751%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kırgızistan, Avrupalı yatırımcıları yatırıma davet etti
70 okunma

Kırgızistan, Avrupalı yatırımcıları yatırıma davet etti

ABONE OL
04/08/2024 12:40
Kırgızistan, Avrupalı yatırımcıları yatırıma davet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BIŞKEK (AA) – Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya nazaran Cumhurbaşkanı Caparov, ülkeye ziyarette bulunan Avrupa Birliği (AB) Dış Bağlantılar ve Güvenlik Siyaseti Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’i kabul etti.

Görüşmede ticaret ve ekonomik işbirliği, yatırımlar, güç, ulaştırma, dijitalleşme ve su kaynakları alanlarında ortak projelerin uygulanması dahil olmak üzere çok çeşitli bahislerde fikir alışverişinde bulunuldu.

Caparov, Avrupa Birliği’nin Kırgızistan’ın muteber ortaklarından olduğunu ve bağımsızlığını kazandığından bu yana ülkeye sürdürülebilir kalkınma için dayanak sağladığını kaydetti.

Avrupalı yatırımcıları ülkesine yatırım yapmaya davet eden Caparov, “AB yatırımcılarını Kırgızistan’da yürütülen büyük ölçekli hidroelektrik ve ulaştırma projelerine katılmaya davet ediyorum.” tabirini kullandı.

Borrell de AB-Kırgızistan Geliştirilmiş İştirak ve İşbirliği Mutabakatı’nın ikili bağlarda, bilhassa ticaret, iktisat ve yatırım alanlarında yeni ufuklar açtığını belirtti.

AB’nin Kırgızistan ile ikili işbirliğini daha da derinleştirme konusundaki kararlılığını yineleyen Borrell, karşılıklı çıkar alanlarında ortak projeler uygulamaya hazır olduklarını vurguladı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran Borrell, Bakan Ceenbek Kulubayev ile de bir ortaya geldi.

İkili, AB ile Orta Asya ortasındaki bağların derinleştirilmesine yönelik yol haritasını ele aldı.

Kulubayev, görüşmede Kırgızistan’ın ulaşım, hidroelektrik, madencilik alanlarda büyük projeleri hayata geçirmek için Avrupa teknolojilerine ve yatırımlarına gereksiniminin bulunduğunu tabir etti.

Borrell de AB’nin Kırgızistan’da iktisat, ticaret, sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları alanlarında ikili işbirliğini daha da derinleştirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Muhabir: Nazir Aliyev Tayfur

En az 10 karakter gerekli