DOLAR 33,3944 0.53%
EURO 36,6359 0.96%
ALTIN 2.579,00-1,12
BITCOIN 1826329-6.72751%
İzmir
35°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bangladeş’te protestolardaki şiddete dikkati çekmek için düzenlenen hükümet tersi şovlarda 48 kişi öldü
60 okunma

Bangladeş’te protestolardaki şiddete dikkati çekmek için düzenlenen hükümet tersi şovlarda 48 kişi öldü

ABONE OL
05/08/2024 15:20
Bangladeş’te protestolardaki şiddete dikkati çekmek için düzenlenen hükümet tersi şovlarda 48 kişi öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

DAKKA (AA) – Ülkede evvelki haftalarda “kamuda kontenjan kararı” protestolarında 200’ü aşkın kişinin hayatını kaybetmesinin akabinde hükümet aksisi şovlar devam ediyor.

Yerel basında yer alan haberlere nazaran, yine başlayan şovlarda “vergi ödememe ve işe gitmeme” davetinde bulunan protestocular, kimi kamu binalarına saldırarak bölgedeki birkaç aracı ateşe verdi.

Yetkililer, ülkenin çeşitli bölgelerindeki protestolarda polis ve iktidardaki Avami Birliği Partisi destekçileriyle göstericiler ortasında çıkan arbedelerde 48 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

Başkentte “süresiz sokağa çıkma yasağı” ilan edildi

Dhaka Tribune gazetesinin haberine nazaran, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dakka ve birtakım bölgelerde “aksi belirtilmediği takdirde süresiz sokağa çıkma yasağı”nın ilan edildiği belirtildi.

Ayrıca, hükümet, ülkede 3 günlük resmi tatil ilan etti.

Ülkede temmuz sonundan bu yana vakit zaman kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu.

Ne olmuştu?

Bangladeş’te 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’nda misyon alan bireylerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının akabinde protestolar başlamıştı.

Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, protestolarda 147 kişinin ömrünü yitirdiğini açıklamış, basında yer alan haberlerde meyyit sayısının 200’ü aştığı belirtilmişti.

Bangladeş’te yaklaşık 2 bin kişi temmuzda başlayan protestolarda ölenler için başşehir Dakka’nın çeşitli noktalarında toplanmış, polis de sloganlarla hükümeti protesto eden göstericilerin etrafını sarmıştı.

Başkentin Uttara bölgesinde de protestocu öğrencilerle karşı karşıya gelen polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanmıştı.

“Kamuda kontenjan kararı” protestolarındaki “ölüm, gözaltı, atak ve kayıplara” dikkati çekmek için düzenlenen şovlar sırasında öğrencilerle güvenlik güçleri ortasında çıkan çatışmalarda ise biri polis iki kişi ölmüş, 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Aynur Şeyma Asan

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.