DOLAR 34,0431 0.06%
EURO 37,9301 0.16%
ALTIN 2.815,36-0,33
BITCOIN 20141110.7744%
İzmir
31°

AZ BULUTLU

16:32

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türkiye Aile Dayanak Programı ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor
189 okunma

Türkiye Aile Dayanak Programı ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

ABONE OL
10/08/2024 08:20
Türkiye Aile Dayanak Programı ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir toplumsal hizmet anlayışıyla muhtaçlık sahiplerine yönelik toplumsal yardımları sürdürdüklerini belirterek muhtaçlık sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar lira ödeme yapacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Aile Takviye Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığı bilgisini aktaran Göktaş, tertipli toplumsal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra rastgele bir dezavantajı olmadığı için nizamlı toplumsal yardım alamayan haneleri de sırf gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Dayanak Programı’na dahil ettiklerini hatırlattı.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Takviye Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar lira takviye sağladıklarını ayrıyeten bu kapsamda hanelere her ay nizamlı dayanak verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Takviye Programı ödemelerini bugün prestijiyle hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Dayanağı Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Takviyesi Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız.”

Bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat şartlarını göz önünde bulundurarak toplumsal yardım programlarının aktifliğini artırdıklarının altını çizen Göktaş, “Bu kapsamda toplumsal yardımlarımızı bütüncül bir biçimde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız ortasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kısımlarına arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Neriman Senanur Torun

En az 10 karakter gerekli