DOLAR 33,6013 0.19%
EURO 37,0695 0.41%
ALTIN 2.643,65-0,53
BITCOIN 1986282-2.36808%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ergin Ataman: NBA ile alakalı rastgele bir hayalim yok artık
130 okunma

Ergin Ataman: NBA ile alakalı rastgele bir hayalim yok artık

ABONE OL
12/08/2024 15:20
Ergin Ataman: NBA ile alakalı rastgele bir hayalim yok artık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

PARIS (AA) – A Ulusal Basketbol Grubu ve Yunanistan’ın Panathinaikos grubunun başantrenörü Ergin Ataman, NBA’ye gitmek üzere bir hayalinin olmadığını lakin orada başarılı olmak isteyen ekiplerden gelecek teklifleri değerlendirebileceğini söyledi.

Tecrübeli başantrenör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen dönem başına geçtiği Yunanistan’ın Panathinaikos takımıyla THY Avrupa Ligi ve Yunanistan Ligi şampiyonlukları üzere değerli başarılara imza attıklarını hatırlattı.

Yeni dönem için de savlı olduklarını vurgulayan Ataman, “Takım takımının tamamımı tuttuk. Yalnızca bir oyuncu değişikliği yaptık. Luca Vildoza’nın yerine Maccabi’den Lorenzo Brown’ı aldık. Bu benim çok istediğim bir oyuncuydu. Lider da daha dönem bitmeden ‘Senin mukaveleni çok daha uzun yapmamız lazım. Birlikte daha çok şampiyonluk kazanmamız lazım.’ dedi. Çabucak mukaveleyi 3 yıllığına uzattık.” sözlerini kullandı.

Panathinaikos ile yeni muvaffakiyetler yaşamak istediğini anlatan deneyimli başantrenör, “Hedef bu üç sene içerisinde yine bu şampiyonlukları zorlamak, kazanmak. Geçen yılın başında ‘Benim hedefim Avrupa Ligi şampiyonluğu.’ desem herkes gülerdi. Artık Avrupa Ligi’nin en büyük favorilerinden biriyiz. Bunu devam ettirmeye çalışacağız. Elbette işimiz kolay değil. Oynayacağımız her maçta karşımızda şampiyon ekibi yenmek isteyen bir rakip olacak.” diye konuştu.

“Ömer Faruk Yurtseven radarımızda”

Ergin Ataman, bir uzun oyuncu desteği için bütçelerinin olduğunu belirterek, “Oraya sıradan oyuncuyu ekleyemeyiz. Ekleyeceğimiz oyuncunun grubun istikrarını bozmasından biraz kaygı ediyorum. Zira biz orada bir sistem yakaladık. Dönem başında bu transferi yapmamama kanısındayım. Sarp Ataman’ın başında çok güzel bir isim var. İki gündür bu oyuncuyu düşünüyoruz. Ömer Faruk Yurtseven NBA’den ayrıldı ve Avrupa ekipleriyle görüşüyor. Bize de teklif edildi. Ömer çok yeterli ve beğendiğim bir oyuncu. Avrupa’da çok uygun iş yapacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Faruk Yurtseven’in daima oynamak isteyen bir oyuncu olduğunu aktaran Ataman, şunları kaydetti:

“Bizde de Avrupa’nın en kıymetli uzunu, Mathias Lessort var. Ömer Faruk üzere çok değerli bir oyuncuyu almak, o transfere girmek bize kağıt üzerinde büyük bir güç kazandırır. Lakin alandaki yansıması nasıl olur o mevzuda telaşlarımız var. Düşünüyoruz açıkçası, yani radarımızda. Ömer Faruk çok değerli bir oyuncu. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası’na katılabilirsek de ulusal kadromuzun en kıymetli oyuncularından biri olacak. Avrupa’da oynamasını o yüzden de çok istiyorum. Furkan Korkmaz da nihayet Avrupa’ya geldi. Onun için çok uygun bir tercih. Bu ulusal ekibimize da olumlu yansıyacak. Umarım bu Ömer Faruk’ta da olur.”

“İnşallah sportif birlikteliğimiz Türk-Yunan bağlantılarına de yansır”

Tecrübeli başantrenör, Yunanistan’da birinci günden beri büyük ilgi gördüklerini vurgulayarak, “Bugün Türkiye’de birçok insan ‘Biz Panathinaikoslu olduk.’ diyor. Yunanistan’da harikulade bir ilgi var bir Türk hocaya karşı. Yunan Başbakanı aradı, ‘Sadece Panathinaikos’un Avrupa Ligi şampiyonluğundan ötürü değil, burada yarattığınız ortamın iki ülke halklarının bütünleşmesinde hem halklar bazında hem de siyasi manada çok büyük katkı olduğunu görüyorum ve sana teşekkür ediyorum.’ diyor. Birebir cümleleri daha ziyadesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız hem Atina’ya geldiğinde hem de maçlardan sonra aradığında söyledi.” biçiminde görüş belirtti.

Panathinaikos ile devam etme kararına değinen Ataman, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“İnşallah bizim sportif birlikteliğimiz Türk-Yunan ilgilerine de yansır. Vakit zaman sertleşmeler, gerginlikler oluyor. Ben nitekim iki ülke halkları ortasında çok kıymetli bir kademe kaydedildiğini ve çok hoş bir dostluk olduğunu görüyorum. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse Sayın Kiryakos Miçotakis’in diyaloğa girmesini müspet görüyorum. Bu birlikteliğin, bizi uzun yıllardır dışında tutulan Avrupa Birliği’ne girmemize de büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Orada tahminen en büyük destekçilerimizden biri de Yunanistan olabilir. Biz orada olmayı her şeyiyle hak eden bir ülkeyiz.”

“Bir NBA kulübünün başarma hayali varsa gelirler konuşuruz”

Ergin Ataman, meslek planıyla ilgili soru üzerine Panathinaikos ile 3 yıllık mukavele imzaladığını ve Yunanistan’da keyifli olduğunu belirterek, “NBA ile alakalı rastgele bir hayalim yok artık. Avrupa Ligi’nin son beş yılındaki en başarılı en düzgün sonuçları alan, şampiyonlukları olan hocasıyım. Benim hayalim olmaz. Rastgele bir NBA kulübünün bir Avrupalı koçu transfer etmek ve onun Avrupa’da başardıklarını orada başarma hayali varsa gelirler, konuşuruz. Hiçbir biçimde ben Panathinaikos’tan ayrılmayı düşünmüyorum. Bu türlü bir hayali olan bir NBA kulübü olursa gelirler, konuşuruz ileriki periyotlar için bakarız.” diye konuştu.

Ataman, ulusal basketbolcu Alperen Şengün’ün Avrupalı antrenörlerin NBA’de başarılı olamayacağına yönelik açıklamasını şöyle kıymetlendirdi:

“Alperen başarılı olamazlar diye söylemiş olabilir lakin o diğer bir şeyi kastetmek istiyor. NBA’de farklı bir mantalite var. Daha çok gösteri hedefli bir mantalite var. Grupların koç tercihleri de muvaffakiyet odaklı ilerlemiyor. Bence Alperen onu belirtmek istemiş. Bir sefer başarılı olup olmayacağını görmesi için bir deneme yapmaları lazım. Oradaki mantalitenin Avrupalı bir koçu oraya getirmeyeceğini o da görüyor. Avrupa’da başarılı olmuş Avrupalı bir koçun NBA’ye gitmesi tarihte yok. Lakin dediğim üzere bizlerin kapısı açık. Yani gelsinler başarılı olup olmayacağımızı görsünler. Avrupalı koçlar olarak bu mevzuda iddialıyız.”

“Kariyerimdeki tek eksik madalya ulusal takımda”

Tecrübeli başantrenör, kulüp mesleğinde birçok muvaffakiyet yaşadığını fakat şimdi A Ulusal Basketbol Grubu ile madalya kazanamadığını hatırlatarak, “İşte olimpiyatlarda maçları seyrediyoruz. Hayalim Türk Ulusal Grubu’nu bu düzeylere getirebilmek. Kolay değil lakin elimizde güzel bir nesil var. NBA oyuncularımızla Avrupa Şampiyonası’na ilerleyebilirsek o vakit orada iddialıyız. Mesleğimdeki tek eksik madalya ulusal ekipte. Bu dönem çok iddialıyım.” dedi.

Avrupa Şampiyonası’nda güçlü kadroların gayret ettiğini vurgulayan Ataman, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Çok güçlü gruplar var fakat biz de son Avrupa Şampiyonası’nda bu gücü gösterdik. Elimizde çok yetenekli oyuncular var. Kıymetli bir devşirme arayışımız var. Bilhassa 1-2 numaralarda skorer bir oyun kurucu arıyoruz. Gözüme kestirdiğim birkaç oyuncu var. Onların isimlerini söyleyemem, daha konuşmadık. Ülkemizde de var. Tekrar kıymetlendirebiliriz ülkemizdeki oyuncuların durumunu. Skorer bir kısaya muhtaçlığımız var. Bu türlü bir devşirme oyuncuyu koyabilirsek, Avrupa Şampiyonası’nda madalya almamamız için bir neden yok. Önümüzdeki yılın hayallerinin en başında bu geliyor.”

Muhabir: Ercan Çakar,Muhammed Boztepe

En az 10 karakter gerekli