DOLAR 33,6281 0.02%
EURO 37,1622 0.25%
ALTIN 2.649,710,18
BITCOIN 1964644-4.2341%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İtalya’dan İsrail’e Gazze’de sivillere yönelik akınları durdurması daveti
127 okunma

İtalya’dan İsrail’e Gazze’de sivillere yönelik akınları durdurması daveti

ABONE OL
13/08/2024 03:40
İtalya’dan İsrail’e Gazze’de sivillere yönelik akınları durdurması daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ROMA (AA) – Tajani, Corriere della Sera gazetesine İsrail’in Gazze’de devam eden taarruzlarına ve Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki gelişmelere ait değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in 10 Ağustos’ta Gazze kentinin doğusundaki bir okula düzenlediği ve en az 100 kişinin öldüğü atak sonrasında İtalya’daki muhalefet partilerinin Tel Aviv’deki İtalyan büyükelçisinin geri çağrılmasını istediği hatırlatılan Tajani, “Muhalefetin hangi durumda olduğu şimdi muhakkak değil. Herkes farklı bir şey söylüyor, herkes kendi başına nazaran hareket ediyor. Bizim çizgimiz çok net. Her vakit söylediğimiz üzere; kendini savunma hakkına sahip olan İsrail’den, çok fazla sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan akınlarını durdurmasını güçlü halde istiyoruz. Bu, milletlerarası hukuka zıt düşmektedir.” tabirlerini kullandı.

Tajani ayrıyeten “Halihazırda işleyen bir süreç var, arabuluculuklar var. Biz tansiyonu arttıracak, temizlere yönelik her türlü eyleme karşıyız. (ABD Başkanı Joe) Biden’ın da söylediği üzere artık ateşkes vakti ve bunun için çok geç değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Antonio Tajani, bu mevzuda iki halk iki devlet temelli tahlilden yana olduklarını belirtti.

Tajani, Ukrayna ordusunun geçen hafta Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı karşı akına da değinerek, “Ukrayna’yı amasız destekliyoruz. Karşı hücum yaparak kendilerini savunma isteklerini anlayabiliyoruz fakat biz, Rusya ile savaşta değiliz. Bizim sağladığımız silahlar, Rusya’ya kendi topraklarında saldırmak için kullanılamaz. Bu mevzuyu ay sonunda AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Ukrayna Dışişleri Bakanı (Dmitro) Kuleba ile resmen konuşacağız, açıklama isteyeceğiz ve nasıl hareket etmemiz gerektiğini değerlendireceğiz.” sözlerini kullandı.

Diğer yandan, İsrail’in Gazze’ye yönelik hücumlarının başladığı Ekim 2023’ten bu yana, İtalya’da muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve Filistin destekçileri, Giorgia Meloni liderliğindeki İtalyan hükümetini, Gazze’deki sivil kayıplar nedeniyle İsrail’e karşı tutum almamakla eleştiriyor.

Muhabir: Barış Seçkin

En az 10 karakter gerekli