DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1983859-1.62146%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail, İran’ın nisan ayındakinden daha büyük bir saldırısına hazırlanıyor
156 okunma

İsrail, İran’ın nisan ayındakinden daha büyük bir saldırısına hazırlanıyor

ABONE OL
13/08/2024 08:40
İsrail, İran’ın nisan ayındakinden daha büyük bir saldırısına hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KUDÜS (AA) – İsrail, yaklaşık iki haftadır Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye Tahran’da düzenlenen suikasta cevap olarak İran’dan gelecek bir saldırıyı bekliyor.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, İran’ın nisan ayında yüzlerce insansız hava aracı ve füzeyle düzenlediği hücuma işaret edilerek, “İsrail, geçen nisan ayında insansız hava araçlarının olduğu geceden daha geniş çaplı bir İran saldırısına hazırlanıyor.” tabirlerine yer verildi.

İsrail’in yeni değerlendirmelerine nazaran İran’ın son günlerde siyasi baskı karşısında geri çekildiği izlenimine karşın Tahran’ın akın başlatmaya kararlı olduğunu gösterdiğine dikkati çekilen haberde, şunlar kaydedildi:

“İranlılar, geçen nisan ayında Necef Çölü’ndeki (Negev) Nevatim Hava Üssü dahil olmak üzere İsrail üslerini amaç alan insansız hava araçlarıyla düzenlediği gece saldırısından daha geniş ölçekte misilleme yapmayı ve saldırmayı planlıyor.”

Haberde ayrıca İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, “Düşman İran ve Hizbullah, bizi, geçmişte yapmadıkları biçimde ziyan vermekle tehdit ediyor. Büyük imkanlarımız var. Umarım öbür cephelerde bir savaş çıkmaz.” şeklindeki sözleri aktarıldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başşehri Tahran’da suikasta uğramıştı.

İran ve Hamas taarruzun gerisinde İsrail’in olduğunu belirtmiş, Tahran, Tel Aviv idaresine karşılık vereceğini kaydetmişti.

Muhabir: Esat Fırat

En az 10 karakter gerekli