DOLAR 33,6459 0.28%
EURO 37,1263 0.52%
ALTIN 2.639,97-0,66
BITCOIN 1985821-3.05573%
İzmir
36°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Ordulu bilek güreşi atletleri dünya şampiyonluğunu hedefliyor
108 okunma

Ordulu bilek güreşi atletleri dünya şampiyonluğunu hedefliyor

ABONE OL
13/08/2024 19:00
Ordulu bilek güreşi atletleri dünya şampiyonluğunu hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ORDU (AA) – Bilek güreşinde daha evvel birçok ulusal ve memleketler arası şampiyonada derece alan Hüsrev Gerçek, Avrupa’da muvaffakiyet gösteren Elif Rana Kaya ile Türkiye şampiyonluğu bulunan Esmanur Ele, Dünya Şampiyonası için gün sayıyor.

Ordu’da yaşayan sportmenler, Ünye Spor Salonu Bilek Güreşi Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ÜNÇEK Spor Kulübü sportmeni 51 yaşındaki Hüsrev Yanlışsız, AA muhabirine, 5 yıl evvel başladığı bilek güreşinde Türkiye’de çeşitli dereceler aldığını söyledi.

Avrupa’da birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü, dünya ikinciliği ile üçüncülüğü de bulunduğunu belirten Hakikat, “Tek eksiğimiz dünya şampiyonluğu. 15-25 Ağustos’ta Moldova’da düzenlenecek şampiyonada Allah müsaade verirse altın madalya almak istiyoruz.” dedi.

Doğru, bu tertibe hazırlık evresinin hoş geçtiğini tabir ederek, “Avrupa şampiyonluğundan sonra artık beklenti büyük oldu. Bizim de gayemiz büyük. O yüzden güzel hazırlandık. Allah’ın müsaadesiyle inşallah altın madalyayı alıp gelmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Güzel bir ortamda egzersiz yaptıklarına işaret eden Gerçek, bu mevzuda kendilerine takviye veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Mustafa Genç, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu ile öteki ilgililer ve antrenörlerine teşekkür etti.

Milli sportmen Elif Rana Kaya ise iki yıl evvel ortaokul öğretmeninin yönlendirmesiyle bu spora başladığını aktardı.

İlk olarak geçen yıl katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda sağ kolda, bu yıl da sol kolda birinci olduğunu belirten 14 yaşındaki Kaya, bu sene Avrupa’da sağ kolda ikincilik, sol kolda üçüncülük elde ettiğini kaydetti.

Kaya, hazırlıkları yaptıklarını, tertipte sağ ve sol kolda dünya şampiyonu olup İstiklal Marşı’nı okutmayı hedeflediğini vurguladı.

Türkiye şampiyonalarında dereceleri bulunan 15 yaşındaki Esmanur Ele de yurt dışında Türkiye’yi en uygun halde temsil etmek için hazırlık basamağında uğraş gösterdiklerini anlattı.

“Biz orada bayrağımızı dalgalandırmak için atletlerimizi hazırladık”

Bilek güreşi antrenörü Furkan Kirman, sıcak yaz aylarında üç atletiyle ağır bir çalışma devri yaşadıklarını söz etti.

Disiplinli ve azimli formda geçirdikleri sürecin akabinde şampiyonaya sayılı günler kaldığını belirten Kirman, “Biz orada bayrağımızı dalgalandırmak için atletlerimizi hazırladık. Şampiyon olmaları için artık dua edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Beden Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Vilayet Sorumlusu Mustafa Arslan ise şampiyonada Hüsrev Hakikat’ın master, Esmanur Ele ve Elif Rana Kaya’nın 15 yaş yıldız kızlar kategorisinde yarışacağını belirtti.

Arslan, âlâ bir biçimde hazırlanan üç atletten da en hoş sonuçlarla Türkiye’ye dönmelerini beklediklerini kelamlarına ekledi.

Muhabir: Eyüp Elevli

En az 10 karakter gerekli