DOLAR 33,6004 0.19%
EURO 37,0212 0.3%
ALTIN 2.641,86-0,59
BITCOIN 1980918-3.08115%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Mansour’dan İsrail’e yaptırım daveti
134 okunma

Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Mansour’dan İsrail’e yaptırım daveti

ABONE OL
14/08/2024 19:40
Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Mansour’dan İsrail’e yaptırım daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Mansour, İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü taarruz sonrasında Cezayir’in talebiyle düzenlenen acil BMGK oturumunda yaptığı konuşmada, İsrail’in can almaya devam ettiğini vurguladı.

İsrail’in kendisine yapılan kınamaları “umursamadığını” söyleyen Mansour, “Açık konuşalım. İsrail kararları reddediyor, hatta tartışmalarınızı bile dinlemiyor.” dedi.

Mansour, oturumda konuştuğu esnada telefonuyla ilgilenen İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan’ı işaret ederek “Siz konuşurken İsrail’in temsilcisi telefonuyla oynamayı tercih ediyor.” diye konuştu.

İsrail’in Filistinlilere yönelik yaptıklarının hiçbir açıklamasının olmadığını belirten Mansour, “Gazze’de yapılanların esirlerle ilgisi yok. İsrail onları ne kadar az önemsediğini gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun öbür öncelikleri var.” değerlendirmesinde bulundu.

Mansour, BMGK’ye seslenerek “Uyanın. Sizler onlara durmaları istikametinde davette bulunurken İsrail’in binlerce sivili öldürülmeyi, dayattığı kıtlığı ve azaba son vereceğini hayal etmeyi bırakın.” sözlerini kullandı.

BMGK üyelerine misyonlarından vazgeçmemeleri ve sahip oldukları gücü kullanmaları davetinde bulunan Mansour, “İsrail, yaptıklarından ne vakit sorumlu tutulacak? Savaş hatasından sorumlu olan İsrail’e yaptırım uygulama vakti geldi. Kararlarınızı ve milletlerarası hukuku ne vakit uygulayacaksınız? Bu hatalılara yaptırım uygulanması gerekiyor.” dedi.

Muhabir: Lejla Biogradlija

En az 10 karakter gerekli