DOLAR 33,7070 0.17%
EURO 37,1118 0.26%
ALTIN 2.703,991,78
BITCOIN 1970450-1.31729%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Esenler’de kentsel dönüşüme giren konutların yıkımı sürüyor
68 okunma

Esenler’de kentsel dönüşüme giren konutların yıkımı sürüyor

ABONE OL
16/08/2024 15:40
Esenler’de kentsel dönüşüme giren konutların yıkımı sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – “Sesinizi Duyan Var” sloganıyla gerçekleştirilen merasimde, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ait açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 80 bin metrekarelik alanda yaklaşık 2 bin konutun bulunduğu anlattı.

Alanda 200 binanın yıkım sürecinin kaldığını belirten Göksu, imarlı alan olmasına karşın burayı imara kapatarak içerisinde toplumsal alanların olacağı Millet Bahçesi yapacaklarını anlattı.

Riskli yapıda oturan vatandaşların artık inançlı meskenlerde kaldıklarını aktaran Göksu, 17 Ağustos 1999 ve 6 Şubat 2023 sarsıntılarında büyük acılar yaşandığını, bunların tekrarlanmaması için yapı stoklarının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Esenler Belediyesi olarak kentsel dönüşümde çok büyük ara kaydettiklerini, ilçedeki konutların yenilenmesiyle 300 bin nüfusun inançlı konutlara kavuştuğunu aktaran Göksu, şöyle devam etti:

“6 Şubat sarsıntılarında Adıyaman’da doğduğum ilçedeki konutların yüzde 75’i yok oldu. Parti rozetlerini çıkartarak, kentsel dönüşüm sıkıntısını siyasetin çok ötesinde görerek hepimiz elimizi taşın altına koyup insanımızın huzurla ve itimatla oturacağı konutların inşası için siyasi akıl, lokal idareler, vatandaşımız ve medya el ele vererek bu işi çözmek zorundayız. O büyük acıları yaşamamak için büyük önlemleri almamız gerekiyor. 6 Şubat zelzeleleri bizim için yeni bir ders periyodu olmuştur. İnşallah ders almışızdır ve aldığımız derslerle önlemler almaya devam ederiz. Gördüğünüz üzere burada yıkılan konutlarda kardeşlerimiz oturuyordu, artık onlar huzurla inançlı konutlarda oturuyorlar.”

6 bin 660 aile inançlı konutlara taşındı

Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Göksu, “Şu ana kadar taşıdığımız konutlara ek olarak yıl sonu prestijiyle 6 bin 660 konutu taşımış olacağız. 6 bin 660 ailemiz yeni ve huzurlu konutlarına kavuşmuş olacak. Biz yolumuza sürat kesmeden devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm hayat kurtarma çalışmasıdır.” sözlerini kullandı.

Mülk sahiplerinden Gurur Yumurtacı da 33 yıldır birebir mahallede yaşadığını belirterek, yıkımı yapılan yerde yaşadığı periyotta dar sokaklar nedeniyle itfaiye gruplarının yangınlara müdahale etmekte zorlandığını anlattı.

Yıkılan birtakım binaların deniz kumuyla yapıldığını gördüklerini söz eden Yumurtacı, belediyenin başlattığı kentsel dönüşüm sayesinde şu an 15 Temmuz Mahallesi’nde inançlı yapılarda oturduklarını söyledi.

Muhabir: Mikail Bıyıklı

En az 10 karakter gerekli