DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 20074620.63777%
İzmir
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Su eserleri yetiştiriciliği kriterlerinde düzenlemeye gidildi
84 okunma

Su eserleri yetiştiriciliği kriterlerinde düzenlemeye gidildi

ABONE OL
18/08/2024 07:40
Su eserleri yetiştiriciliği kriterlerinde düzenlemeye gidildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Su eserleri yetiştiriciliğinde ağ kafeslerde üretime tahsis edilecek alanın büyüklüğü, kafeslerin kaplayacağı alandan az olmamak kaydıyla proje kapasitesi, yetiştiricilik yapılan çeşit ve uygulanacak yetiştiriciliğin tekniği dikkate alınarak tespit edilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Su Eserleri Yetiştiriciliği Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, birtakım tanımlar ile ağ kafeslerin kriterleri ve yetiştiricilik müracaatları üzere mevzularda düzenlemeye gidildi.

Buna nazaran, ağ kafeslerde üretime tahsis edilecek alanın büyüklüğü, kafeslerin işgal edeceği alandan az olmamak kaydıyla proje kapasitesi, yetiştiricilik yapılan çeşit ve uygulanacak yetiştiriciliğin tekniği dikkate alınarak belirlenecek.

Su eserleri yetiştiricilik tesisi kurmak isteyen müteşebbislerin ilgili vilayet müdürlüğüne müracaat ederek Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden müsaade alması gerekecek.

Üretim yapılacak tipe, su eserleri üretim yerine yahut su eserleri yetiştiricilik bölgesine nazaran müracaat kaideleri, kıymetlendirme kriterleri ile Bakanlıkça yapılacak alan belirleme ve tahsis çalışmaları için yürütülen hizmetler kapsamında müteşebbis tarafından ödenecek müracaat belgesi ve yer tahsis ön müsaade evrakı bedeli için alınacak fiyatlar Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce belirlenecek.

Müracaatları komite değerlendirecek

Su eserleri yetiştiricilik bölgesi olarak belirlenen alan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve vilayet müdürlüğü internet sayfasında ilan edilecek.

Başvuruların kıymetlendirilmesi için Müracaat Kıymetlendirme Komitesi kurulacak. Kıymetlendirme sonucu oluşan liste, Bakanlık merkez teşkilatı ve ilgili il müdürlüğü internet sayfasında ilan edilecek ve listede ismi bulunanlar vilayet müdürlüğünde yapılacak açık artırma tarzı müsabakaya katılmaya hak kazanacak.

Su eserleri üretimi için müracaat yapılan tıbbın Türkiye sularında doğal olarak bulunmaması durumunda ayrıyeten komite tarafından kıymetlendirilmek üzere Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, masrafları müracaat sahibince karşılanmak üzere o tıbbın yetiştiriciliğinin ekosisteme tesirinin belirlenmesi maksadıyla rapor hazırlatacak.

Bu kapsamda yetiştiricilik yapmak isteyen müteşebbislerin, dilekçelerine üzerinde tesisin kurulacağı yerin işaretlendiği saha haritasını da ekleyerek, yetiştiricilik tesisinin kurulacağı yerdeki vilayet müdürlüğüne müracaat etmesi gerekecek. Burada arazi, su kaynağının içeriği, tesisler ortası aralık üzere kriterler dikkate alınarak incelemeler yapılacak.

Muhabir: Zeynep Duyar

En az 10 karakter gerekli