DOLAR 33,7357 0.15%
EURO 37,2873 0.4%
ALTIN 2.700,46-0,58
BITCOIN 1964982-2.70842%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Avrupa şampiyonu 20 Yaş Altı Bayan Ulusal Voleybol Grubu yurda döndü
78 okunma

Avrupa şampiyonu 20 Yaş Altı Bayan Ulusal Voleybol Grubu yurda döndü

ABONE OL
19/08/2024 11:00
Avrupa şampiyonu 20 Yaş Altı Bayan Ulusal Voleybol Grubu yurda döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Bulgaristan ve İrlanda’nın konut sahipliğinde düzenlenen tertibin Sofya’da oynanan final maçında İtalya’yı yenerek şampiyonluğa ulaşan ay-yıldızlı takım, İstanbul Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ay-yıldızlı takımın şampiyonada 9’da 9 yaptığını ve büyük bir muvaffakiyet elde ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Grupta puan vermeden, turnuva boyunca da 1 puan kaybederek ve son maçta da İtalya üzere güçlü bir rakibi 3-2 yenerek 20 Yaş Altı Türk Ulusal Ekibi, Avrupa’da namağlup şampiyonluk elde etti. Bunlar geleceğin sultanları. Altyapımız her vakit söylediğimiz üzere çok güçlü, çok güzel bir altyapıya sahibiz. Avrupa’da ve dünyada şampiyonluk yaşamadığımız yıl yok üzere. İyi olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Teknik takıma, alanda uğraş eden oyunculara, ailelerine, voleybola başladıkları günden bu yana emek veren tüm antrenörlerine teşekkür ediyorum. İyi, uğurlu olsun. Voleybolun her geçen gün neler yaptığını da daima birlikte görüyoruz.”

Üstündağ, 17 Yaş Altı Bayan Ulusal Voleybol Ekibi’nin da Dünya Şampiyonası birinci maçında Ekvador’u 3-0 yendiğinin hatırlatılması üzerine, “Teknik takım ve yöneticilerin bir kısmı Peru’ya geçtiler. Peru’da dünkü maçı 3-0 aldık, kümede en güçlü rakibimizin Çin olduğunu düşünüyoruz. Çin ile bu akşam 22.00’de gayret edeceğiz. Oradan da derece elde edeceğimize inanıyoruz. Altyapı ve üst yapının tesadüf olmadığının bu da ispatıdır.” tabirlerini kullandı.

20 Yaş Altı Bayan Ulusal Ekibi Başantrenörü Gökhan Durmaz ise “Aslında 18’de 18 yaptık. Bu yıl 18 resmi maç oynadık ve hepsini kazandık, hiç yenilmedik. Sonunda Avrupa şampiyonu olduk. Evvel oyuncularımı, sonra grubumu tebrik ederim. Sabaha kadar çalıştılar, uğraştılar, bu oyunculara şu ana kadar emek veren tüm antrenörleri tebrik ederim. Sonunda başardık Avrupa şampiyonuyuz. Daha büyük bir gurur yok. Herkese çok teşekkür ederim. Ayrıyeten bir parantez açmak isterim, imkanlarımıza baktığımızda öteki ülkelerle kıyasladığımızda kendimizi şanslı hissettiğimiz için liderim başta olmak üzere federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Üçüncü gün Hollanda maçı bir işaretti, 2-0’dan 3-2’ye geldik. Herkesi eleyebileceğimizi birinci orada hissettik.” biçiminde konuştu.

Milli Ekip Kaptanı Beren Yeşilırmak, birinci kez ulusal kadroya kaptanlık yapmanın gururunu yaşadığını lisana getirerek, “O yüzden çok heyecanlıydım. Kadro arkadaşlarımızla çok uygun anlaştığımız için zorlandığım bir kısım olmadı. Ulusal kadro kaptanı olduğum için kendimle çok gurur duyuyorum.” dedi.

Şampiyonluğa inandıklarının altını çizen Beren, “Bekliyorduk alışılmış ki grupta herkes birbirine yardım ediyordu, tam bir ekiptik, bu sonucu bekliyorduk. En güzel pasör çaprazı mükafatı aldığım için de çok memnunum. Bunun için 12 yaşımdan beri hayallerim vardı. Aldığım için çok memnunum. A Ulusal Ekip hayali olağan ki kuruyorum. A Ulusal Grup’ta oynamayı çok istiyorum. İnşallah oynayacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

Beren, “Voleybol mesleğinde kimi örnek alıyorsun?” sorusuna ise “Voleybola başladığımdan beri tek aldığım örnek kişi Neslihan Demir, Daima de oydu, hiç değişmedi.” karşılığını verdi.

Muhabir: Hilmi Sever

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.