DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21737774.91646%
İzmir
33°

AÇIK

13:11

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD’de Demokrat Parti Kongresi, Filistin destekçisi şovlar eşliğinde Chicago’da başladı
137 okunma

ABD’de Demokrat Parti Kongresi, Filistin destekçisi şovlar eşliğinde Chicago’da başladı

ABONE OL
20/08/2024 13:00
ABD’de Demokrat Parti Kongresi, Filistin destekçisi şovlar eşliğinde Chicago’da başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

CHICAGO (AA) – ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, 4 gün sürecek Demokrat Parti Kongresi Chicago’da bugün başladı.

Başkan Biden dahil olmak üzere çok sayıda önde gelen Demokrat siyasetçinin de konuşma yapacağı kongrede, Demokrat delegeler oylarını Harris’in adaylığı için kullanacak.

Daha evvelki çevrim içi oylamada adaylığı resmileşen Harris, kongrenin sonunda Demokrat Parti’nin lider adaylığını resmen kabul ederek rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump’la yarışa devam edecek.

Biden’ın akşam saatlerinde kongreye hitap etmesi ve tüm Demokratlara “Harris’in etrafında kenetlenmesi” bildirisini vermesi bekleniyor.

Chicago’da Filistin destekçisi gösteriler

Öte yandan kongrenin düzenlendiği United Center isimli merkeze yakın bir bölgede 270’den fazla Filistin destekçisi ve farklı toplumsal talepleri lisana getiren sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu “March on the DNC” isimli koalisyon, dün başladıkları şovlarına bugün de devam etti.

Binlerce göstericinin günün ilerleyen saatlerinde bir yürüyüş yapması, “Gazze’deki soykırıma son verilmesi” ile “ABD’nin İsrail’e dayanağını kesmesi” konusundaki iletilerini yüksek sesle lisana getirmesi bekleniyor.

22 Ağustus’ta Perşembe günü Harris’in lider adaylığını kabul konuşmasıyla sona erecek olan Demokrat Parti Kongresi, Biden’ın yarıştan çekilmesinin ve Harris’in aday olmasının akabinde Demokratlar için değerli bir süreç olarak bedellendiriliyor.

Demokratların kongresi tıpkı vakitte Biden idaresinin bugüne kadarki Gazze siyasetine ve Harris’in İsrail siyasetine ait değerli bir imtihan olarak da görülüyor.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli