DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1976914-1.98421%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Mersin Kızkalesi’nde gurbetçiler turizmi hareketlendirdi
240 okunma

Mersin Kızkalesi’nde gurbetçiler turizmi hareketlendirdi

ABONE OL
21/08/2024 07:00
Mersin Kızkalesi’nde gurbetçiler turizmi hareketlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MERSİN (AA) – Denizi, kumlu plajı ve ekonomik otelleriyle tatil döneminde çok sayıda turisti ağırlayan Faziletli ilçesindeki Kızkalesi, gurbetçiler tarafından da tercih ediliyor.

UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde yer alan turizm merkezi, etrafındaki antik kent ve ören yerleriyle de ziyaretçilerine alternatif seyahat imkanı sunuyor.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Lider Yardımcısı Mehmet Tatlı Öztop, gazetecilere, yurt dışında yaşayan Türklerin tatil için yurda gelmeleriyle turizmde büyük hareketlilik yaşandığını söyledi.

Bu yıl bilhassa İngiltere ve Fransa’da yaşayan gurbetçilerin Kızkalesi’ni tercih ettiğini belirten Öztop, “Gurbetçilerin temmuzun ikinci haftasından sonra bölgeye gelmelerinden ötürü önemli hareketlilik yaşıyoruz, bölge turizmcilerinin yüzleri gülüyor. Gurbetçiler sayesinde turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı. Gurbetçilerimiz eylülde de rezervasyonlarını yaptırdı. Kızkalesi’ndeki turistik tesislerdeki doluluk oranı, eylülde de yüzde 50-70 üzere görünüyor.” dedi.

Öztop, eylül ayının da turizmciler açısından kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Dinginliği ve sessizliği tercih eden bir kitle var. İşletmeciler olarak eylül ayına hazırız. En hoş tatil eylülde yapılır ve tüm tatilcilerimizi eylülde de Kızkalesi’ne bekliyoruz.” diye konuştu.

Tatil için Kızkalesi’ne giden İsmet Özdemir, burayı denizini beğendiği için tercih ettiğini lisana getirerek, “Hava sıcaklığı 36, deniz suyu sıcaklığı ise 32 derece. Kızkalesi tatil için en ülkü yerlerin başında geliyor.” diye konuştu.

Ailesiyle bir haftalık tatil için Rusya’dan Kızkalesi’ne giden Svetlana Nizhnik de gelmeden evvel internet üzerinden burayı araştırdığını anlatarak, “Ailemle birlikte geldim ve burayı çok beğendik, herkesi buraya bekliyorum.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Hilmi Çömez

En az 10 karakter gerekli