DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21835000.70349%
İzmir
33°

AÇIK

04:43

SABAHA KALAN SÜRE

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: KKTC’nin statüsünü belirlemek Alman cins şirketine kalmamıştır
98 okunma

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: KKTC’nin statüsünü belirlemek Alman cins şirketine kalmamıştır

ABONE OL
22/08/2024 18:40
KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: KKTC’nin statüsünü belirlemek Alman cins şirketine kalmamıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

LEFKOŞA (AA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AA muhabirine mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, çeşit operatörlerine Rumların oyununa gelmemeleri davetinde bulunarak, Alman şirketin acentelere gönderdiği mailin skandal olduğunu vurguladı.

Ataoğlu, “KKTC’nin statüsünü belirlemek Alman cins şirketine kalmamıştır. TUI’nin gönderdiği mailde kullandığı ‘işgal altında’ tabiri ayıptır.” dedi.

Rumların her yaz KKTC’de turizmi baltalamak ve ekonomiyi çökertmek için türlü oyunlara başvurduğunu lisana getiren Ataoğlu, Güney Kıbrıs Rum İdaresi’nde (GKRY) konaklayan turistlerin KKTC topraklarına geçmesini engellemenin seyahat özgürlüğü ve Avrupa Birliği (AB) özgür deveran hukukuna karşıt olduğunu kaydetti.

TUI’nin acentelere gönderdiği e-posta

GKRY’nin KKTC turizmini maksat alan şantajları üzerine Almanya merkezli tıp operatörü TUI, yetkili acentelere, turistlerin artık günübirlik KKTC’ye götürülmeyeceğine dair e-posta gönderdi.

E-postada, bundan sonra GKRY’ye gelen turistlerin günübirlik KKTC’ye götürülmeyeceği, mevcut rezervasyonların 31 Ağustos’ta son bulacağı söz edildi.

Tur operatörünün Kıbrıs Operasyonları Yöneticisi Eva-Maria Scharin’in gönderdiği e-postada, KKTC için “Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzeyi” tabirinin kullanıldığı görüldü.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da KKTC’de tatil için daha evvel rezervasyon yaptıran AB ve başka ülke vatandaşlarının geçişlerinin, GKRY tarafından yasa dışı biçimde engellendiğini belirterek, Rumların çeşit operatörlerine şantaj yaptığını söylemişti.

Tatar, “Rum liderliği, turizm dalımızı maksat alan düşmanca teşebbüste bulunuyor.” sözünü kullanmıştı.

GKRY, KKTC’nin emlak ve turizm bölümlerini amaç alıyor

GKRY, son vakitlerde KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik, “Rum mallarını yağma” savıyla süreç başlattı.

Son 6 ayda KKTC’den emlak alan yahut emlakçılık yapan 2 İsrail ve 1 Alman vatandaşı GKRY’de gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.

Rum basınının geçen hafta, KKTC’de kiralanan konutlar ile otellerin kendi turizmlerini olumsuz etkilediğini yazması üzerine GKRY, evvelden KKTC’den rezervasyon yaptırmış turistlerin o tarafa geçişlerini engelleme teşebbüsünün yanı sıra tıp operatörleri ve rehberlere yönelik yaptırım tehdidinde bulundu.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

En az 10 karakter gerekli