DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21803250.42256%
İzmir
31°

AÇIK

13:11

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemek için Ankara’dan Astana’ya karavanla seyahat
88 okunma

Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemek için Ankara’dan Astana’ya karavanla seyahat

ABONE OL
25/08/2024 04:00
Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemek için Ankara’dan Astana’ya karavanla seyahat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Klinik psikolog İdil Duran ve marangoz Burak Duran, İstanbul’da sürdürdükleri tertipli hayatlarından vazgeçerek, 2 yaşındaki çocukları Güneş Kutluhan ile yaklaşık 9 aydır “Göçebe” ismini verdikleri karavanda yaşıyor.

1982 model otobüsü karavana çeviren Duran çifti, “Oralarnereler” isimli toplumsal medya hesaplarından hayatları ile seyahatlerine dair paylaşımlar da yapıyor.

Bu yıl Kazakistan’ın başşehri Astana’da yapılacak 5. Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemeleri için davet edilen çift, tertibe katılmak üzere karavanla yola çıktı.

Başkent Ankara’dan seyahate başlayan Duran çifti, yaklaşık 5 bin 400 kilometreyi katederek Astana’ya ulaşacak.

“Tüm Orta Asya’yı oğlumuzla birlikte gezeceğiz”

Yolculuklarını AA muhabirine anlatan Burak Duran, bir otobüsü karavan yapıp konuta dönüştürdüklerini ve bu serüvenin üç yıl sürdüğünü söyledi.

Duran, “Göçebe Oyunlarının Kazakistan’da olduğunu öğrendik ve bizim ‘Göçebe’ ismindeki otobüs konutumuzla niçin gitmeyelim dedik? Aslında yolumuz biraz uzun. Bunu duyan herkes ‘Siz meczup misiniz?’ dedi. 5 bin 400 kilometreyi duyanlar şaşırıyor. Aracımızın ufak tefek eksikleri vardı, onları yaptırdık. Otomobile bakım yaparken Kazakistan’a gideceğimizi söylediğimizde ustalarımız da biraz şaşırdı.” dedi.

İdil Duran ise Türkiye’den Gürcistan’a, oradan Rusya’ya geçeceklerini ve Tataristan üzerinden Kazakistan’a varacaklarını belirterek, “Kısmetse tüm Orta Asya’yı oğlumuzla bir arada gezeceğiz. Ben burada biraz duygulanıyorum. Benim kökenim Orta Asya Türk’ü.” sözlerini kullandı.

İdil Duran, otobüsü karavana çevirdikleri süreci ve hayatlarında yaptıkları değişikliği şöyle anlattı:

“Üç yıl sürdü fakat değdi. İstanbul’daki meskeni kapattık. Esasen geziyorduk, kampçıydık, yürüyüşçüydük. Artık daha rahat, konutumuzla birlikte ülkemizi geziyoruz. Hem de 2 yaşındaki oğlumuzla geziyoruz. Böylelikle ona da ülkemizin hoşluklarını, kültürü yerinde tanıtıyoruz ve daha toplumsal, daha keyifli, daha öğretici bir hayat sunmaya çalışıyoruz. İnsanın konutuyla seyahat etmesi nitekim büyük konfor. 9 aydır dışarıdayız, artık bir apartman dairesine girince afakanlar basıyor. Çocuğumuzun da daha özgür büyümesi bize umut veriyor.”

Muhabir: Muhammed Enes Yıldırım

En az 10 karakter gerekli